Wczytuję dane...

Kotły Warzelne Gazowe

Usprawnienie pracy w kuchni to jej element nie do przecenienia. Dzięki skorzystaniu z możliwości dostępnych na rynku rozwiązań technologicznych możliwe jest gotowania produktów spożywczych i potraw na szeroką skalę. Wartym rozważenia i zastosowania w przemyśle gastronomicznym jest kocioł warzelny gazowy.

Czym jest kocioł warzelny gazowy?

Kotły warzelne gazowe są cenionymi, ale też tradycyjnymi urządzeniami, które swoje zastosowanie znalazły w przemyśle zarówno gastronomicznym, jak i również garmażeryjnym. Służą one do:

  • przygotowywania potraw,

  • podgrzewania potraw mięsnych i wędlin,

  • termiczna obróbka mięs,

  • podgrzewania produktów płynnych.

Kotły warzelne gazowe droższe są co prawda od kotłów parowych lub elektrycznych, ale generują przy tym najniższe wśród konkurencji koszty związane z eksploatacją tego typu urządzeń. Zastosowanie kotła gazowego wymaga instalacji efektywnego systemu wentylacji służącego do odprowadzania spalin.

Gdzie najlepiej sprawdzi się kocioł warzelny gazowy?

Jak wspomniano we wstępie, kotły warzelne gazowe umożliwiają produkcję oraz podgrzanie potraw na szeroką skalę. W związku z tym urządzenie swoje zastosowanie znajdzie w obiektach żywienia zbiorowego takich jak:

  • stołówki,

  • podczas organizowania imprez masowych,

  • w zakładach karnych.

Kotły warzelne gazowe w garmażerii wykorzystywane są do parzenia oraz gotowania mięs i wędlin, jak również w procesie wypalania tłuszczu. To z kolei umożliwia usprawnić proces produkcji tego typu produktów w zakładach przetwórstwa spożywczego.Oprócz kotłów warzelny do bufetu warto wyposażyć swoją firmę w pojemniki termoizolacyjne.

Niestety nie znaleziono produktu!

1. Sprawdź poprawność zapytania i spróbuj ponownie.
2. Ogranicz szukane słowa do jednego lub dwóch.
3. Podaj ogólną nazwę produktu, którego szukasz. Później będziesz mógł ograniczyć wyniki wyszukiwania korzystając z zaawansowanych filtrów.