Cechy:
· Wielofunkcyjność (automatyczne gotowanie/podgrzewanie, dozowanie gorących napojów, pasteryzacja w wysokiej temperaturze)
· Timer 0-120 min lub praca ciągła
· Temperatura 30–100°C
· Zbiornik z eleganckiej i przyciągającej wzrok stali nierdzewnej
· Szereg zabezpieczeń
Podgrzewacz do wina
Podgrzewacz do wina to wielofunkcyjne urządzenie marki Royal Catering do automatycznego gotowania, utrzymywania ciepła i dozowania (kranik) o pojemności 27l. Model RCMW-27S posiada funkcję timer do 120 minut. Dzięki możliwości regulacji temperatury w zakresie od 30 do 100°C i specjalnej wkładce sprzęt sprawdzi się w wysokotemperaturowej pasteryzacji słoików. System ochrony przed przegrzaniem i pracą na sucho zapewniają bezpieczeństwo eksploatacji. Za sprawą optymalnych parametrów podgrzewacz zda egzamin zarówno w komercyjnym, jak i domowym użytku. Elegancka stal nierdzewna przyciąga wzrok, dlatego nasz produkt nadaje się na imprezy, bankiety i konferencje.
Garnek do pasteryzacji Royal Catering – opis
Uniwersalność artykułu Royal Catering wynika z kilku funkcji. Automatyczne gotowanie z opcją timer pozwala przygotować np. potrawy z owoców i warzyw, zupy, gulasz, wywary, a także zaparzyć herbatę/kawę lub podgrzać mleko. Nadaje się do dozowania gorących napojów (szczególnie dla wielu gości) i pasteryzacji słoików z sokami, dżemami, marmoladą, piklami warzywnymi, kapustą, cukinią, dynią oraz innymi tego rodzaju przetworami. Zestaw obejmuje specjalną podkładkę do słoików.
Grzałka o mocy 2000W gwarantuje znaczną wydajność podgrzewania 27-litrowego zbiornika bez ryzyka przypalenia zawartości. Rozprowadzane ciepło sprawia, że jedzenie lub napój zachowują wysoką temperaturę. Aby osiągnąć bezpieczeństwo i efektywność, umieszczono w zbiorniku ograniczenia maksymalnej i minimalnej pojemności.
Termostat dysponuje maksymalną temperaturą 100°C i minimalną 30°C. Parametr reguluje się bezstopniowo za pomocą pokrętła z czytelną skalą. Dzięki timerowi można wybrać czas gotowania/podgrzewania w przedziale od 1 do 120 minut lub ustalić stały czas dla danej temperatury. Lampka kontrolna świeci się na pomarańczowo, kiedy garnek do pasteryzacji podgrzewa zawartość i gaśnie w chwili osiągnięcia wybranej temperatury.
Wygodna i intuicyjna eksploatacja to zasługa nie tylko 2 bezstopniowych pokręteł (do regulacji czasu i temperatury), ale również kranika spustowego do dozowania napojów. Dysponuje ustawieniem w 3 pozycjach: otwartej dopóki użytkownik wciska uchwyt, zamkniętej lub otwartej dopóki nie zostanie zamknięty ręcznie.
Duże, nienagrzewające się uchwyty ułatwiają przenoszenie sprzętu RCMW-27S. Wykonano je z tworzywa sztucznego, aby zapewnić bezpieczeństwo użytkowania. Dodatkowo podgrzewacz do wina wyposażono na dnie w schowek na przewód zasilający, z którego można skorzystać w czasie przechowywania urządzenia.
Ochrona przed pracą na sucho i system ochrony przed przegrzaniem stanowią 2 najważniejsze funkcje pozwalające na bezpieczną eksploatację. Pierwsza automatycznie wyłącza grzanie, kiedy zbiornik jest pusty, a druga zabezpiecza podstawowe elementy urządzenia.
Trwała i solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej, w tym zbiornik wykonany w całości z tego materiału, zapewnia maszynie długą żywotność. Materiał charakteryzuje się odpornością na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne. Dzięki biologicznej neutralności doskonale sprawdza się w kontakcie z żywnością. Ponadto całość jest prosta w czyszczeniu i konserwacji (wygodny dostęp do zbiornika ze zdejmowaną osłoną). Gumowe nóżki gwarantują garnkowi do wekowania stabilność w czasie pracy i nie rysują powierzchni w chwili jego przesuwania.
Elegancki design to zasługa polerowanej stali oraz połyskującej czerni. Zgranie barw zapewnia urządzeniu efektowny i profesjonalny wygląd podczas każdej konferencji biznesowej czy uroczystego bankietu. Warnik pasuje do różnych wnętrz.
Podgrzewacz do wina to wielofunkcyjny sprzęt gastronomiczny o pojemności 27l, który gotuje żywność, podgrzewa ją i dozuje gorące napoje. Model RCMW-27S dostępny w oficjalnym salonie producenta Royal Catering doskonale zda egzamin także w pasteryzacji słoików z przetworami. Maszyna wyposażona w system ochrony przed przegrzaniem i pracą na sucho zapewnia bezpieczną oraz wygodną eksploatację zarówno w domu, jak i profesjonalnej kuchni.
· Uniwersalność – do gotowania, podgrzewania, pasteryzacji i dozowania
· Elastyczność – timer (od 0 do 120 minut) albo tryb pracy ciągłej
· Dopasowanie optymalnej temperatury – regulacja w zakresie od 30 do 100°C
· Bezpieczeństwo – system ochrony przed przegrzaniem i pracą na sucho
· Wytrzymałość i elegancki wygląd – stal nierdzewna
Model | RCMW-27S |
Nr katalogowy | 10010838 |
Stan artykułu | Nowy |
Materiał obudowy | Stal nierdzewna, plastik |
Materiał zbiornika | Stal nierdzewna |
Napięcie | 230 V / 50 Hz |
Moc | 2000 W |
Średnica zbiornika | 350 mm |
Pojemność zbiornika | 27 l |
Timer | 0–120 min lub praca ciągła |
Zakres regulacji temperatury | 30–100°C |
Ochrona przed pracą na sucho | Tak |
Ochrona przed przegrzaniem | Tak |
Długość przewodu zasilającego | 0,9 m |
Wymiary (DxSxW) | 42,00 x 47,00 x 48,50 cm |
Waga | 4,10 kg |
Wymiary wysyłki | 41,00 x 42,00 x 46,00 cm |
Waga wysyłki | 5,00 kg |