Wędzarnie wędzenie smoking gun
Wędzarnia elektryczna czy klasyczna? Co wybrać do restauracji czy punktu gastronomicznego? W naszej ofercie znajduje się szeroki wybór urządzeń przeznaczonych do wędzenia potraw. Są to zarówno tradycyjne wędzarnie dymowe, jak i elektryczne o różnych wymiarach i pojemnościach, a także niewielkie wędzarki na kilka porcji potrawy. Sprawdź, jakie są ich najważniejsze cechy!
Klasyczna wędzarnia metalowa
Wędzarki metalowe wyposażone w generator dymu do wędzarni to urządzenia nowoczesne, choć wykorzystują do działania tradycyjne metody. W tego typu wędzarkach stosuje się najczęściej skompresowane wiórki z drewna dębowego i bukowego bez środków chemicznych. Kompresja wiórków pozwala na uzyskanie materiału o wysokiej wydajności, a zarazem o niewielkiej objętości. Porcję wiórków, zwykle o masie 1 kg pomieści przeciętny generator dymu do wędzarni klasycznej.
Poza tradycyjnym wędzeniem w urządzeniu dymowym, w ofercie posiadamy także małe wędzarki podłączane do pieca. Mieszczą one zwykle kilka porcji potrawy, a proces wędzenia wykorzystuje ciepło pieca, w którym równocześnie można przygotowywać inny posiłek.
Wędzarnia elektryczna do kuchni gastronomicznych doskonale dopełni frytkownica do przygotowania chrupiących ziemniaczków.
Elektryczna wędzarnia metalowa
Ten rodzaj wędzarek jest bardzo popularny ze względu na łatwość obsługi. Dostępne w naszym sklepie wędzarnie posiadają wyłącznik czasowy, który pozwala na precyzyjne ustawienie czasu wędzenia (zwykle aż do 120 min). Urządzenia wyposażone są w przewód zakończony wtyczką, którą wystarczy podłączyć do zwykłego gniazdka elektrycznego – nie wymagają specjalnego montażu, można z nich korzystać niemal od razu po dostarczeniu na miejsce.
Oferowane przez nas wędzarki elektryczne są wydajne, posiadają odpowiednio duże moce i pozwalają na wędzenie na zimno, ciepło i gorąco.