Wczytuję dane...
Model: EX10012168
Kod producenta: 10012168 RC-FS870
Gwarancja: 24 miesięcy
EAN: 4062859025654
Producent: ROYAL CATERING
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Wędzarnia elektryczna - 105 l - Royal Catering - 4 ruszty
Pojemność: 105 l
Timer: 0-120 min
Moc: 1000 W
Materiał: stal nierdzewna
Temperatura: 0-100°C

Dane techniczne

Minutnik Tak

Napięcie [V] 230
Instrukcja obsługi Tak
Ilość rusztów 4
Odległość pomiędzy rusztami [cm] 11
Materiał Stal nierdzewna
Zakres regulacji temperatury [°C] 0-100
Moc [W] 1000
Zakres czasu pracy [h] 1,2
Ustawienie czasu [min] 0-120
Wymiary (DxSxW) [cm] 59 x 44 x 99
Waga [kg] 30.2
Wymiary wysyłki (DxSxW) [cm] 59 x 54 x 97.5
Waga wysyłki [kg] 36.5
Zakres dostawy
  • Wędzarnia elektryczna
  • Miska na tłuszcz
  • Tacka na tłuszcz
  • Pojemnik na zrębki
  • Rura kominowa
  • 4 ruszty
  • Panel sterowniczy z zegarem
  • Instrukcja obsługi

Kluczowe informacje

  • Wszechstronność – idealna do wędzenia ryb, warzyw i mięsa
  • Praktyczność – odpowiednia zarówno do wędzenia na zimno, ciepło, jak i gorąco
  • Obszerność – w zestawie 4 duże ruszty
  • Bezpieczeństwo – solidna konstrukcja z higienicznej stali nierdzewnej
  • Wygoda – timer 0-120 min i funkcja alarmu

Wszechstronna wędzarnia elektryczna z 4 rusztami i timerem

Wędzarnia elektryczna RC-FS870 marki Royal Catering została zaprojektowana do profesjonalnego użytku w gastronomii: restauracjach, zajazdach, hotelach oraz gospodarstwach agroturystycznych. Elektryczny piec posłuży do wędzenia na zimno, ciepło i gorąco następujących produktów: sera, kiełbas, drobiu, dziczyzny i ryb.

Wędzarnia domowa – łatwa w obsłudze i wygodna do wyczyszczenia

Abyś mógł osiągnąć optymalne rezultaty, urządzenie zostało przystosowane do pracy ciągłej oraz z wykorzystaniem timera. Dzięki ustawionemu czasowi w przedziale 0-120 min możesz przyrządzić jedzenie zgodnie z precyzyjną recepturą. Po upływie wędzenia rozlegnie się informujący sygnał alarmowy. Jeśli produkt będzie wymagał jeszcze przywędzenia, można ponownie ustawić timer. Nasza rekomendacja: przed wędzeniem pozwól produktom wyschnąć, a wtedy nabiorą złocisto-brązowej barwy dymu.

Podczas procesu wędzenia termometr z przodu obudowy wskazuje temperaturę panującą wewnątrz. Oznacza to, że zawsze masz nad nią kontrolę i w razie potrzeby możesz parametr wyregulować. Dzięki zakresowi 0-100°C wędzarnia nadaje się zarówno do wędzenia na ciepło, gorąco, jak i zimno. Możesz tym samym – oprócz mięsa i ryb – uszlachetnić ser, tofu i jajka, które wymagają 25°C. Temperatura podawana jest w stopniach Celsjusza i Fahrenheita.

Dzięki dołączonym akcesoriom można wędzić produkty w pionie i poziomie. W przypadku wędzenia pionowego sprawdzają się haczyki, do wędzenia poziomego natomiast świetne będą ruszty (4 w zestawie). Minimalna odległość między poziomami to 11 cm.

Uzupełnianie zrębków wędzarniczych odbywa się z zewnątrz przez specjalny otwór bez konieczności otwierania drzwi. Gromadzący się popiół trafia natomiast do pojemnika pod misą. Z kolei skapujący tłuszcz jest wyłapywany w tacy ociekowej, dzięki czemu można w kilku prostych krokach pozbyć się resztek tłuszczu.

Wędzarnia elektryczna została wykonana z trwałej stali nierdzewnej, aby umożliwić bezpieczną pracę oraz wygodne czyszczenie. Dodatkowo materiał jest odporny na korozję i wysoką temperaturę. Drzwi zamyka się za pomocą metalowych klipsów, co sprawia, że nie otworzą się w trakcie wędzenia.

Czy to peklowana polędwica o silnym aromacie wędzenia, czy łosoś z delikatną nuta ziół – z wędzarnią RC-FS870 od Royal Catering Twoja kulinarna wyobraźnia nie będzie mieć granic. Mamy nadzieję, że spodoba Ci się eksperymentowanie!

Polecamy połączyć z: