Wczytuję dane...

Naleśnikarki

Idealne naleśniki — delikatne, cieniutkie, elastyczne i rozpływające się w ustach. Jak je zrobić? Najlepiej wykorzystać do tego profesjonalne gastronomiczne naleśnikarki. To proste w działaniu i obsłudze urządzenia, które zdecydowanie skracają czas przyrządzania tego przysmaku.

Jak działa naleśnikarka gastronomiczna?

Naleśnikarki gastronomiczne to okrągłe talerze podgrzewane elektrycznie, na które wylewa się bezpośrednio ciasto. Mogą być wykonane z:

  • żeliwa
  • ceramiki
  • materiału teflonowanego
  • Dzięki nieprzywierającej płycie możliwe jest bardzo szybkie wysmażenie naleśnika bez jego przywierania do powierzchni i łatwe obrócenie na drugą stronę. Wiele dostępnych u nas naleśnikarek posiada w zestawie również specjalną chochelkę do wylewania ciasta, patyk do jego idealnie równego rozprowadzania oraz łopatkę do bezpiecznego przewracania naleśnika.

Dlaczego warto mieć naleśnikarkę?

Naleśnikarka przemysłowa sprawdzi się wszędzie tam, gdzie serwuje się codziennie duże ilości naleśników. Dzięki temu, że nie ma ona krawędzi jak patelnia, przewracanie ich jest bardzo łatwe. Dodatkowo nie trzeba używać tłuszczu, co nie tylko skraca czas przygotowywania tych słonych lub słodkich przysmaków, ale również sprawia, że są mniej kaloryczne. Dobrej jakości naleśnikarka gastronomiczna może mieć też dwa talerze, co sprzyja smażeniu dwóch placków jednocześnie. To duże ułatwienie dla punktów gastronomicznych, które dbają o to, by nie tylko serwować jak najsmaczniejsze naleśniki, ale również nie mieć opóźnień przy wydawaniu posiłków. W sezonie letnim doskonale sprawdzi się w duecie z dyspenserem do napojów mocno schłodzonych.