Trzaskający ogień i pachnąca pizza – kto się oprze? Rozpieść swoich gości przysmakami z piecem do pizzy opalanego drewnem, który zapewnia niepowtarzalną atmosferę. Urządzenie szybko nagrzewa się do 500°C, więc idealnie nadaje się do pizzerii z dużą liczbą klientów. Czy to Napoli, Margherita czy Prosciutto – w tym piecu opalanym drewnem przekształcisz surowe ciasto w chrupiącą pizzę o średnicy 40,5 cm lub kilka mniejszych pizz.
Dane techniczne:
- Materiał - Stal nierdzewna, Stal, Iłowiec
- Kolor - Czerwony
- Maks. temperatura [°C] - 500
- Maks. średnica pizzy [cm] - 40,5
- Wymiary (DxSxW) [cm] - 91 x 86 x 197
- Waga [kg] - 81.5
- Wymiary wysyłki (DxSxW) [cm] - 90 x 86 x 76.5
- Waga wysyłki [kg] - 89.2
Pizza w kilka minut dzięki produktom Royal Catering
Wolisz Regina czy Don Giovanni? My też nie możemy się zdecydować. Na pewno będzie to coś z sosem pomidorowym i serem. Ty i Twoi klienci decydujecie, co jeszcze dodać na wierzch. W piecu opalanym drewnem szybko podgrzejesz szynkę, szpinak lub grzyby i upieczesz każde ciasto, aż będzie chrupiące. Dołączony gliniany kamień do pizzy zadba o doskonałe efekty. Materiał bardzo szybko się nagrzewa. Oznacza to, że kamień jest gotowy do pieczenia pizzy w mgnieniu oka. Po wszystkim jego powierzchnię szybko i łatwo wyczyścisz.
Termometr zamontowano w obudowie pieca do pizzy. Stale mierzy temperaturę wewnątrz. Jeśli spadnie, łatwo dorzucisz więcej drewna przez otwór wlotowy. Pod piecem opalanym drewnem znajduje się półka na akcesoria do pizzy. Ponadto całe urządzenie jest stabilne i bezpiecznie stoi na 4 nóżkach. Dwa kółka i uchwyt ułatwiają transport piekarnika.