120 l
Na 7-8 kurczaków jednocześnie
3000 W
Maksymalna temperatura wody: 85°C
Czas parzenia w zależności od drobiu: 70-180 s
Dane techniczne
Napięcie [V] 230
- Oparzalnik do drobiu
- Instrukcja obsługi
Kluczowe informacje
- Moc – 7-8 kurczaków na proces oparzania w zaledwie 70-90 s
- Trwałość – solidna i łatwa w pielęgnacji obudowa ze stali nierdzewnej
- Obszerność – duża pojemność 120 l
- Prosta obsługa – za pomocą dużego regulatora temperatury do 85°C i włącznika/wyłącznika
- Praktyczność – duży kosz na drób można łatwo wyjąć
Oparzalnik do drobiu - 120 l
Oparzalnik do drobiu Wiesenfield idealnie sprawdza się w obróbce kurczaków przed umieszczeniem ich w skubarce. Otwarcie porów skóry pod wpływem wysokiej temperatury zapewnia później szybkie i wydajne usuwanie pierza. Model WIE-CS-120 nadaje się również do kaczek, gęsi, bażantów oraz indyków. Znajdzie zastosowanie na fermach drobiu i u hodowców-hobbystów.
Wyparzacz do drobiu Wiesenfield – opis
Wysoka wydajność pozwala wyparzać 7-8 kurczaków jednocześnie. Wewnątrz oparzalnika do drobiu znajduje się wyjmowany stalowy kosz o wymiarach 430x430x505 mm. Sprzęt ma pojemność 120 l.
Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia modelowi WIE-CS-120 długą żywotność. Jest również łatwa do umycia. Zachowanie czystości ułatwia kurek spustowy. Stabilne ustawienie zapewniają gumowe nóżki.
Prosta obsługa jest możliwa dzięki pokrętłu do ustawiania temperatury i oddzielnemu przyciskowi do włączania/wyłączania. Czuły termostat odpowiada za sterowanie mocną grzałką. Oparzalnik do drobiu szybko się nagrzewa i utrzymuje wybraną temperaturę. Można używać go w krótkich odstępach czasu. Zaleca się oparzać: kurczaki w temp. 60-65°C przez 70-90 s, kaczki w temp. 63-66°C przez 160-180 s, gęsi w temp. 70-72°C przez 120-130 s, bażanty w temp. 63-67°C przez 70-90 s, indyki w temp. 51-54°C przez 80-95 s.
Oparzanie drobiu to proces wymagający doświadczenia. Jeśli jest zbyt długi lub przebiega w zbyt wysokiej temperaturze, skóra może pęknąć. Z kolei zbyt krótkie oparzanie w za niskiej temperaturze powoduje przyklejanie się piór.