Wczytuję dane...
Model: EX10280047
Kod producenta: 10280047 WIE-CS-120
Gwarancja: 24 miesięcy
EAN: 4062859012715
Producent: WIESENFIELD
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

120 l
Na 7-8 kurczaków jednocześnie
3000 W
Maksymalna temperatura wody: 85°C
Czas parzenia w zależności od drobiu: 70-180 s

Dane techniczne

Napięcie [V] 230

Wymiar kosza [mm] 430x430x505
Instrukcja obsługi Tak
Ochrona przed przegrzaniem Tak
Moc grzewcza [W] 3000
Maksymalna temperatura wody [°C] 85
Wymiary [cm] 60x50x63
Przewód zasilający [m] 1,5
Wydajność(pole tekstowe) 7-8 kurczaków jednocześnie
Pojemność zbiornika [l] 120
Wymiary (DxSxW) [cm] 60 x 63 x 60
Waga [kg] 28
Wymiary wysyłki (DxSxW) [cm] 65 x 68 x 66
Waga wysyłki [kg] 30
Zakres dostawy
  • Oparzalnik do drobiu
  • Instrukcja obsługi

Kluczowe informacje

  • Moc – 7-8 kurczaków na proces oparzania w zaledwie 70-90 s
  • Trwałość – solidna i łatwa w pielęgnacji obudowa ze stali nierdzewnej
  • Obszerność – duża pojemność 120 l
  • Prosta obsługa – za pomocą dużego regulatora temperatury do 85°C i włącznika/wyłącznika
  • Praktyczność – duży kosz na drób można łatwo wyjąć

Oparzalnik do drobiu - 120 l

Oparzalnik do drobiu Wiesenfield idealnie sprawdza się w obróbce kurczaków przed umieszczeniem ich w skubarce. Otwarcie porów skóry pod wpływem wysokiej temperatury zapewnia później szybkie i wydajne usuwanie pierza. Model WIE-CS-120 nadaje się również do kaczek, gęsi, bażantów oraz indyków. Znajdzie zastosowanie na fermach drobiu i u hodowców-hobbystów.

Wyparzacz do drobiu Wiesenfield – opis

Wysoka wydajność pozwala wyparzać 7-8 kurczaków jednocześnie. Wewnątrz oparzalnika do drobiu znajduje się wyjmowany stalowy kosz o wymiarach 430x430x505 mm. Sprzęt ma pojemność 120 l. 

Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia modelowi WIE-CS-120 długą żywotność. Jest również łatwa do umycia. Zachowanie czystości ułatwia kurek spustowy. Stabilne ustawienie zapewniają gumowe nóżki.

Prosta obsługa jest możliwa dzięki pokrętłu do ustawiania temperatury i oddzielnemu przyciskowi do włączania/wyłączania. Czuły termostat odpowiada za sterowanie mocną grzałką. Oparzalnik do drobiu szybko się nagrzewa i utrzymuje wybraną temperaturę. Można używać go w krótkich odstępach czasu. Zaleca się oparzać: kurczaki w temp. 60-65°C przez 70-90 s, kaczki w temp. 63-66°C przez 160-180 s, gęsi w temp. 70-72°C przez 120-130 s, bażanty w temp. 63-67°C przez 70-90 s, indyki w temp. 51-54°C przez 80-95 s.

Oparzanie drobiu to proces wymagający doświadczenia. Jeśli jest zbyt długi lub przebiega w zbyt wysokiej temperaturze, skóra może pęknąć. Z kolei zbyt krótkie oparzanie w za niskiej temperaturze powoduje przyklejanie się piór. 

Polecamy połączyć z: