Wczytuję dane...
Model: EX10280048
Kod producenta: 10280048 WIE-CS-70
Gwarancja: 24 miesięcy
EAN: 4062859012722
Producent: WIESENFIELD
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Oparzalnik do drobiu - 70 l
Na 3-5 kurczaków jednocześnie
1800 W
Maksymalna temperatura wody: 85°C
Czas parzenia w zależności od drobiu: 70-180 s

Dane techniczne

Napięcie [V] 230

Wymiar kosza [mm] 290x290x510
Instrukcja obsługi Tak
Ochrona przed przegrzaniem Tak
Moc grzewcza [W] 1800
Maksymalna temperatura wody [°C] 85
Wymiary [cm] 35x30x67
Wydajność(pole tekstowe) 3-5 kurczaków jednocześnie
Pojemność zbiornika [l] 70
Wymiary (DxSxW) [cm] 45 x 35 x 68
Waga [kg] 20
Wymiary wysyłki (DxSxW) [cm] 53 x 43 x 77
Waga wysyłki [kg] 25.7
Zakres dostawy
  • Oparzalnik do drobiu
  • Instrukcja obsługi

Kluczowe informacje

  • Moc – 3-5 kurczaków na proces oparzania w zaledwie 70-90 s
  • Trwałość – solidna i łatwa w pielęgnacji obudowa ze stali nierdzewnej
  • Obszerność – duża pojemność  70 l
  • Prosta obsługa – za pomocą dużego regulatora temperatury do 85°C i włącznika/wyłącznika
  • Praktyczność – duży kosz na drób można łatwo wyjąć

Oparzalnik do drobiu - 70 l

Oparzalnik do drobiu Wiesenfield idealnie sprawdza się w obróbce kurczaków przed umieszczeniem ich w skubarce. Otwarcie porów skóry pod wpływem wysokiej temperatury zapewnia później szybkie i wydajne usuwanie pierza. Model WIE-CS-70 nadaje się również do kaczek, gęsi, bażantów oraz indyków. Znajdzie zastosowanie na fermach drobiu i u hodowców-hobbystów.

Wyparzacz do drobiu Wiesenfield – opis

Wysoka wydajność pozwala wyparzać 3-5 kurczaków jednocześnie. Wewnątrz oparzalnika do drobiu znajduje się wyjmowany stalowy kosz o wymiarach 290x290x510 mm. Sprzęt ma pojemność 70L.

Obudowa ze stali nierdzewnej zapewnia modelowi WIE-CS-70 długą żywotność. Jest również łatwa do umycia. Zachowanie czystości ułatwia kurek spustowy. Stabilne ustawienie zapewniają gumowe nóżki.

Prosta obsługa jest możliwa dzięki pokrętłu do ustawiania temperatury i oddzielnemu przyciskowi do włączania/wyłączania. Czuły termostat odpowiada za sterowanie mocną grzałką. Oparzalnik do drobiu szybko się nagrzewa i utrzymuje wybraną temperaturę. Można używać go w krótkich odstępach czasu. Zaleca się oparzać: kurczaki w temp. 60-65°C przez 70-90 s, kaczki w temp. 63-66°C przez 160-180 s, gęsi w temp. 70-72°C przez 120-130 s, bażanty w temp. 63-67°C przez 70-90 s, indyki w temp. 51-54°C przez 80-95 s.

Oparzanie drobiu to proces wymagający doświadczenia. Jeśli jest zbyt długi lub przebiega w zbyt wysokiej temperaturze, skóra może pęknąć. Z kolei zbyt krótkie oparzanie w za niskiej temperaturze powoduje przyklejanie się piór. 

Polecamy połączyć z: