Zmiękczanie wody jest procesem, podczas którego z wody usuwane są wszystkie związki wapnia i magnezu odpowiedzialne za twardość wody. Podczas przepływu wody przez kolumnę ze złożem, jony wapnia i magnezu zostają zaabsorbowane przez cząsteczki żywicy. Gdy zdolność jonowymienna złoża żywicy wyczerpie się, należy wywołać proces regeneracji, podczas którego złoże jest poddawane procesowi regeneracji za pomocą roztworu soli regeneracyjnej.
Zmiękczacze do wody mogą być zainstalowane wszędzie tam, gdzie temperatura wody jest niższa niż 45°C, a ciśnienie wejściowe wody nie przekracza 2 bar
Odpowiednie do zmiękczania wody do ekspresów do kawy, pieców konwekcyjno
parowych, zmywarek i kostkarek do lodu
Dzięki swoim kompaktowym rozmiarom idealnie nadają się do zastosowania w barach i restauracjach
Zastosowanie podzespołów o najwyższej jakości, gwarantuje bezawaryjne działanie urządzeń przez wiele lat
Do regeneracji stosować wyłącznie sól niejodowaną
Wyłącznie do wody pitnej
Optymalne ciśnienie robocze wody: 1
2 bar