Profesjonalny kocioł warzelny z grzaniem pośrednim idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
Blat roboczy z głęboko tłoczonej stali nierdzewnej o grubości 2 mm
Pośredni system grzewczy
Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary wodnej wytwarzanej w przestrzeni między płaszczami
Duża pojemność do 250 litrów
Podwójna pokrywa z przeciwwagą dla łatwego otwierania
Wysokiej jakości izolacja termiczna kotła dla oszczędności energii
Chromowany zawór spustowy o średnicy 2”
Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu spustowego
Zawór bezpieczeństwa z manometrem zapobiegający nadmiernemu ciśnieniu pary w płaszczu
Zewnętrzny zawór do ręcznego odprowadzania nadmiaru powietrza nagromadzonego w płaszczu podczas fazy grzania