Profesjonalny kocioł warzelny z grzaniem pośrednim idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
Pozwala na gotowanie zup, gulaszy, makaronów, dań mlecznych; gotowanie na parze mięsa, ryb, warzyw, grzybów; podgrzewanie lub gotowanie na parze mrożonych lub półgotowych potraw
Bardzo wydajny okrągły gazowy kocioł warzelny z grzaniem pośrednim
Zastosowany system grzania pośredniego znacznie skraca czas gotowania potrawy oraz powoduje, że produkt jest równomiernie podgrzewany z każdej strony
System blokady bezpieczeństwa zapobiegający przechylaniu, jeśli pokrywa jest otwarta
Prosty mechanizm przechyłu
Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu spustowego
Kółka dla większej mobilności
Łatwy w czyszczeniu i utrzymaniu czystości
Wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
Zawór bezpieczeństwa z manometrem zapobiegający nadciśnieniu pary w płaszczu
Zewnętrzny zawór do ręcznego odprowadzania nadmiaru powietrza nagromadzonego w płaszczu podczas fazy grzania