Wczytuję dane...
Model: HEMKF511BM
Kod producenta: MKF511BM MKF511BM
Gwarancja: 24 miesięcy
EAN: 8059174314040
Producent: HENDI
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Parametry
Sterowanie: elektroniczne
Pojemność (ilość/wymiar): 5x GN1/1
Linia: Millenial Black Mask Gastro
Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 68 mm
Wymiary zewnętrzne (mm) : 730x784x(H)700 mm
Ilość wentylatorów: 1 z autorewersem
Zakres temp. (°C): od 30°C do 270°C
Nawilżanie: bezpośrednie
Automatyczny system myjący: Opcjonalnie
Moc (W): 7,8 kW
Napięcie (V): 400
Waga (kg): 78,4

Piece konwekcyjno-parowe Millenial Black Mask Gastro dla gastronomii, elektryczne, sterowanie elektroniczne


– Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO. Nazwa nie jest przypadkowa – czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca
– Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
– Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™– to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegąjace na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody

Najważniejsze funkcje

1-punktowa sonda

Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.

Pre-Heating

Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy

Holding

Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
Cool Down

Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
HACCP

Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
Proofer

Funkcja zamienia piec w komorze rozrostu
Holding Cabinet

Piec może pełnić role szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy

Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci


Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min

Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
Gotowanie z użyciem sondy

Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania


Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T

Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnice pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
Port USB

Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB

Automatyczny system myjący - OPCJA

Opcjonalnie: 4 programy mycia, ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko Twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu.
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:

– Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C

– Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP

– Opóżnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin

– przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy

– Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny

– Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)

– Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacja stopnia zaparowania

– Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED

– Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu

– Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie

– Drzwi z zawiasem po prawej

– Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi

– Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany

– Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni

– Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze

– Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304

– Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca

– Obudowa w całości ze stali nierdzewnej

– Współczynnik szczelności: IPX 4

– Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca

– Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

Polecamy połączyć z: