Parametry
Sterowanie: elektroniczne
Pojemność (ilość/wymiar): 11x GN 1/1
Linia: Millenial Touch Screen Gastro
Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 68 mm
Wymiary zewnętrzne (mm) : 730x785x(H)1130 mm
Ilość wentylatorów: 2 z autorewersem
Zakres temp. (°C): od 30°C do 270°C
Nawilżanie: bezpośrednie
Automatyczny system myjący: Tak
Moc (W): 15,4 kW
Napięcie (V): 400
Waga (kg): 113,8
Piece konwekcyjno-parowe Millenial Touch Screen Gastro dla gastronomii z systemem myjącym, elektryczne, sterowane elektroniczne
– Najnowocześniejsze z całej serii piece dla gastronomii
– Elektroniczny, 7-calowy, kolorowy, dotykowy panel sterowania TFT (Thin Film Transistor) umożliwia bardzo precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania. Menu sterowania zapisywane jest w 42 językach, m.in. w polskim
– Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™– to opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ – nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
Drylogic™– system suszenia komory pieca Drylogic™. Dzięki stałej kontroli zaprogramowanych parametrów piece MILLENIAL maja pełna kontrola nad zarzadzaniem poziomu wilgotności z komorze gotowania
Najważniejsze funkcje
Multi Level
- Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagających takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, która musimy wyjąc z komory pieca, gdy będzie już gotowa.
1-punktowa sonda
- Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
Automatyczny system myjący
- Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia, ECO, NORMALNY, INSTENSYWNY, PŁUKANIE, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory Aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko Twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu.
Pre-Heating
- Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy
Holding
- Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
Cool Down
- Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
HACCP
- Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania
Proofer
- Funkcja zamienia piec w komorze rozrostu
Holding Cabinet
- Piec może pełnić role szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
Możliwość zapisania 500 programów, po 10 kroków każdy
- Wystarczy wybrać jeden ze 500 programów i wcisnąć START. Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu. Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
Trzy prędkości wentylatorów
- Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
Gotowanie z użyciem sondy
- Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy. Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
- Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. System samoczynnie utrzymuje niewielka różnice pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
Port USB
- Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:
- – Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
- – Opóżnienie automatycznego załączenia się pieca aż do 24 godzin
- – przydatne w celu przygotowania pieca, lub dania przed przyjściem personelu do pracy
- – Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
- – Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
- – Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacja stopnia zaparowania
- – Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
- – Bezpieczne drzwi – blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
- – Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
- – Drzwi z zawiasem po prawej
- – Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- – Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
- – Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- – Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- – Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI 304
- – Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- – Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
- – Współczynnik szczelności: IPX 5
- – Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
- – Wymagane podłączenie do prądu, wody uzdatnionej, kanalizacji