Opis:
- Urządzenie przeznaczone do formowania ciasta ciężkiego na pizze, tortille etc.
- Wałki do ugniatania ciasta i lej wrzutowy ciasta z tworzywa sztucznego
- Obudowa wykonana ze stali AISI 304
- Regulacja grubości ciasta w zakresie 0 - 4 mm
- Wałki o długości 310 / 500 mm, ułożone równolegle
- Znaczne ułatwienie i przyspieszenie pracy przy formowaniu ciasta
- Wzmocnione zębatki
- Obudowa w całości wykonana ze stali nierdzewnej
- Wałki wykonane z materiału, który nie przywiera do ciasta
- Cicha praca bez wibracji
- Podczas wałkowania temperatura ciasta nie zmienia się
- Łatwe użytkowanie i czyszczenie
- Niskie zużycie energii
- Różny kształt ciasta, zależny od przekręcenia ciasta pomiędzy wałkami
Parametry techniczne:
- Wymiary zewnętrzne [mm]: 610x480x750
- Ilość wałków: 2
- Maksymalna waga ciasta [g]: 700
- Średnica ciasta [mm]: 480
- Kształt ciasta: prostokątny
- Moc [kW]: 0,37
- Zasilanie [V]: 230
- Waga [kg]: 39
Dlaczego warto wybrać wałkownicę do ciasta Resto Quality SMR50?
- Najlepszy stosunek jakości do ceny
- Znacznie przyspiesza pracę związaną z rozwałkowaniem ciasta
- Prosta regulacja grubości ciasta
- Wałki posiadają micro wypustki, dzięki którym można rozwałkowywać nawet ciasto marcepanowe
- Osłony są wyposażone w specjalne nakrętki ułatwiające demontaż osłon w celu konserwacji
- 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski