Profesjonalna bagieciarka piekarnicza przeznaczona do produkcji bagietek, paluchów, rogalików, drożdżówek, bochenków chleba, spodów do ciasta, a nawet bułek do hotdogów poprzez wałkowanie i zwijanie kęsów ciasta
Urządzenie idealne do piekarni, cukierni, małych i średnich przedsiębiorstw
Rogalikarka wydłuża i formuje ciasto w zakresie gramatury 20 – 1000 g
Maksymalna długość formowanego ciasta wynosi 63 cm
Prosta regulacja grubości ciasta poprzez ustawienie odległości między wałkami
Urządzenie wyposażone jest w taśmy przenośnikowe z wełnianą powłoką filcową
Dwa polerowane i chromowane wałki zamontowane na wysokiej jakości dodatkowo uszczelnianych łożyskach
Rogalikarka zapewnia doskonały i powtarzalny za każdym razem kształt ciasta
Chromowana powłoka wałków sprawia, że ciasto nie przywiera do ciasta
Możliwość przeniesienia uformowanego ciasta do przedniej (z tej samej strony, której było podawane przy obsłudze jednoosobowej) lub tylnej półki odbiorczej
Istnieje również możliwość odłączenia taśm rolujących, tak aby urządzenie służyło do rozwałkowywania ciasta na pizzę (spodów do pizzy)
Wbudowane w rogalikarkę narzędzie do francuskich bagietek, pozwalające na wydłużenie procesu zwijania i wałkowania ciasta, aby osiągnąć dokładną pożądaną długość i grubość formowanego ciasta
Osłony zabezpieczające i dwie boczne ścianki wykonane ze stali nierdzewnej z dodatkiem specjalnego stopu nierdzewnego aluminium, polerowanego tak, aby nie osadzał się kurz i mąka
Przycisk bezpieczeństwa pozwalająca na awaryjne zatrzymanie pracy urządzenia
Nowoczesny design
Prosta w obsłudze i utrzymaniu w czystości konstrukcja, gwarantująca cichą i bezawaryjną pracę
Urządzenie wyposażone jest w nylonowe kółka ułatwiające przemieszczenie
Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP