Wczytuję dane...
Model: RQKMS900PVB
Kod producenta: KMS900PVB
Gwarancja: 24 miesięcy
Producent: INVEST HORECA
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Profesjonalne szafy do sezonowania mięsa, salami oraz sera zostały zaprojektowane i wyprodukowane w całości we Włoszech przy użyciu wysokiej jakości materiałów i najnowocześniejszych technologii, dla osiągnięcia idealnego sezonowania na sucho.

Projektując urządzenia skupiono się na odtworzeniu idealnego mikroklimatu i naturalnych metod tradycyjnie wykorzystywanych do sezonowania mięsa. W oparciu o te założenia opracowane zostały wyjątkowe szafy, z intuicyjną technologią, która łączy patenty w zakresie wentylacji, odkażania 
i natleniania mięsa, salami oraz serów.

Szafy do sezonowania KLIMA pozwalają na przeprowadzenie wysokiej jakości procesów bezpiecznego biologicznie sezonowania w sposób łatwy i dostępny dla każdego.

Szafy idealnie sprawdzą się w restauracjach, steakhouse, sklepach mięsnych, małych gospodarstwach rolnych lub supermarketach. Możliwość całkowitego zarządzania procesem dojrzewania mięs na sucho, co jest kluczowym etapem w określaniu ich jakości organoleptycznych oraz poprawianiu smaku i delikatności.

Urządzenia charakteryzuje nowoczesna i bezpieczna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 (nadająca się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EC) oraz pokryta cyklopentanem dla maksymalnej izolacji termicznej. Szafy KLIMA wykorzystują opatentowane technologie, które czynią ten produkt wyjątkowym. Dodatkowo modele System wyposażone są w 7" intuicyjny ekran dotykowy, który maksymalnie ułatwia pracę z urządzeniem i dostosowanie go do indywidualnych potrzeb.

 
Opis:

  • profesjonalne szafy Klima Meat przeznaczone są do sezonowania mięsa
  • siedmiocalowy ekran dotykowy z ikonami
  • tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
  • czynnik chłodzący R290
  • chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
  • skrócenie o ponad 50% czasu trwania procesu dojrzewania na sucho
  • przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
  • opatentowany system OxigenKlima redukujący bakterie i pleśń w celu uniknięcia niebezpieczeństwa związanego z zanieczyszczeniem
  • redukcja nieprzyjemnych zapachów, które powstają podczas procesu dojrzewania na sucho
  • powolny, tradycyjny lub przyspieszony proces dojrzewania
  • 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów
  • możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę 
  • automatyczny generator wilgotności 
  • regulowana temperatura pracy w zakresie od 0 do +4°C
  • opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza
  • konserwację urządzenia
  • równomierne rozprowadzenie wilgoci w każdym punkcie komory
  • zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przesuszeniu produktu
  • optymalny efekt dojrzewania przy bardzo niskiej stracie wagi produktu (około 3-4%)
  • system dezynfekcji "Oxigenklima" (opatentowany)
  • funkcja centrum testowego
  • sonda do pomiaru wilgotności i temperatury
  • wejście USB i microUSB 
  • rejestrator danych dla HACCP
  • wewnętrzne oświetlenie LED
  • regulowane półki w zestawie
  • intuicyjny, wielojęzyczny ekran dotykowy, pozwala łatwo dostosować i zapisać każdy przepis
  • odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu lub, na życzenie, do zbiornika z automatycznym elektrycznym odparowaniem skroplin
  • wymagane podłączenie do wody
  • zestaw do filtrowania (filtr, przepływomierz, tester twardości wody, zmiękczacz wody)
  • akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej
  • szkolenie z obsługi gratis

 

W zestawie:

  • 4 pary stalowych prowadnic
  • 4 stalowe półki

 

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 920x800x2115
  • moc [kW]: 1,2
  • zasilanie [V]: 230
  • pojemność min/max [kg]*: 60/160
  • ilość drzwi [szt]: 1
  • waga [kg]: 172

 *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia

 

Polecamy połączyć z: