Profesjonalny kocioł warzelny z grzaniem pośrednim idealnie sprawdzi się w zakładach żywienia zbiorowego takich jak restauracje, stołówki, szkoły, szpitale, zakłady karne lub różnego rodzaju lokalach gastronomicznych
Kocioł jest pośrednio ogrzewany za pomocą pary wodnej wytwarzanej w przestrzeni między płaszczami
Posiada automatyczny system napełniania wody
Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z zabezpieczeniem przed przypadkowym użyciem
Pokrywa z zawiasami samobalansującymi
Dno zbiornika warzelnego wykonane z blachy o grubości 2,5 mm
Precyzyjna regulacja mocy grzania
Jonizacyjna elektroda zapłonowa w modelach gazowych
W całości wykonany z najwyższej jakości stali nierdzewnej
Zawór bezpieczeństwa z ciśnieniomierzem
Kocioł w wersji gazowej może być zasilany gazem ziemnym lub gazem z butli – prosimy o wybór dysz przy składaniu zamówienia
Dotykowy panel sterowania - za dopłatą
Wyjmowany mieszalnik - dostępny opcjonalnie w modelach RQLR-102G, RQLR-152G, RQLR-101E, RQLR-151E - za dopłatą. Możliwość dostosowania ramion i łopat mieszalnika pod rodzaj produktu (na zamówienie)
Komin do odprowadzania spalin w modelach gazowych - za dopłatą
Zawór elektromagnetyczny
Zbiornik ogrzewacza napełniany jest wodą za pomocą kranu z obrotową wylewką, z dwoma osobnymi przyłączami do wody uzdatnionej i zimnej wody z sieci
Zlewanie wody ze zbiornika odbywa się za pomocą zaworu w postaci kranu lub zaworu spustowego, z możliwością podłączenia odpływu do kanalizacji
Kran spustowy 6/4 cala z dużym przepustem, ułatwiającym opróżniania kotła, z blokadą przed przypadkowym użyciem
W przypadku niefiltrowanej wody z sieci zalecane jest zastosowanie zmiękczacza do wody, aby zachować walory smakowe wody oraz zapewnić urządzeniu ochronę przed zakamienieniem