Wczytuję dane...
Model: RQRQRS48
Kod producenta: RQRS48
Gwarancja: 24 miesięcy
Producent: INVEST HORECA
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Opis:

  • W pełni profesjonalny mikser dwuramienny włoskiej produkcji
  • Pozwala na przygotowywanie m.in. ciasta na chleb, pizzę i focaccię, kruchego ciasta i pieczywa, a także domowych receptur
  • Idealnie sprawdzi się w średnich i dużych restauracjach, pizzeriach, cukierniach, piekarniach czy garmażeriach
  • Urządzenie wskazane jest szczególnie w przygotowywaniu delikatnego, miękkiego ciasta o wysokim stopniu napowietrzenia
  • Specjalna konstrukcja ramion odtwarza tradycyjne ruchy ręcznego wyrabiania ciasta (ugniatanie, podnoszenie, rozciąganie i składanie ciasta)
  • Wyrabianie w ten sposób ciasto jest jednorodne, bardzo dobrze natlenione, co prowadzi do jego szybkiego rozrostu i zwiększenia objętości produktu w najszybszym możliwym czasie
  • Ciasto podczas zagniatania nie nagrzewa się, zachowując stałą, niską temperaturę
  • Wyjątkowy opatentowany system pracy dwóch ramion miksera pozwala także na dokładne mieszanie surówek i różnego rodzaju farszu
  • Wyjmowane ramiona sprawiają, że czyszczenie elementów miksera jest wyjątkowo proste, łatwe i szybkie
  • 2 prędkości zagniatania ciasta, regulowane w zakresie 38-52 ruchów/min
  • Wyjątkowo prosta obsługa miksera, za pomocą dotykowych przycisków
  • Wyposażony w bardzo wydajny i cichy silnik indukcyjny
  • Mikser posiada stałą dzieżę
  • Urządzenie posiada osłonę zabezpieczającą misę na ciasto, umożliwiającą dodawanie dodatkowych składników do ciasta podczas obróbki
  • Dzieża i elementy ugniatające ciasto wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej
  • Elegancki wygląd i solidna konstrukcja
  • Dwukanałowy wyłącznik bezpieczeństwa
  • Wyposażony w 2 kółka z blokadą, które pozwalają na swobodne przemieszczanie miksera
  • Wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają wszystkie normy HACCP

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary zewnętrzne [mm]: 530x790x960
  • Wymiary dzieży [mm]: ?500x340
  • Pojemność dzieży [l]: 60
  • Pojemność wsadu ciasta [kg]*: 5-48
  • Pojemność wsadu mąki [kg]: 3-30
  • Prędkość ramion [obr./min]: 38-52
  • Moc [kW]: 1,5
  • Napięcie [V]: 230
  • Waga [kg]: 145

*Maksymalna pojemności wsadu ciasta odnosi się do stosunku mąki do wody 1:0,6 i może się różnić w zależności od przepisu.
Minimalna pojemności wsadu ciasta stanowi około 20% maksymalnej pojemności.
W przypadku ciast ciężkich o hydracji poniżej 55% - takich jak makarony jajeczne i ciasta drożdżowe, należy zmniejszyć maksymalny wsad mąki o 50%.

Polecamy połączyć z: