Wyrabianie w ten sposób ciasto jest jednorodne, bardzo dobrze natlenione, co prowadzi do jego szybkiego rozrostu i zwiększenia objętości produktu w najszybszym możliwym czasie
Ciasto podczas zagniatania nie nagrzewa się, zachowując stałą, niską temperaturę
Ramiona miksera TWIN TECH 30 2T są nieregulowane na wysokość
Regulowane na wysokość jedno ramię w modelach TWIN TECH 45-55 2T, umożliwia dostosowanie urządzenia pod różne rodzaje ciasta
Wszystkie mechanizmy obrotowe osadzone na łożyskach kulowych, co gwarantuje cichą pracę
Dwie prędkości zagniatania ciasta: 40 ruchów/min i 60 ruchów/min
Obudowa wykonana ze stali malowanej proszkowo, osłona dzieży wykonana z wysokiej jakości tworzywa oraz stali nierdzewnej
Dzieża, elementy zagniatające ciasto wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej
Przekładnie wykonane są technopolimeru, które w porównaniu ze zwykłymi przekładniami nie wymagają pracy w kąpieli olejowej. Zapewniają cichą pracę urządzenia oraz są bardzo wytrzymałe
Sterowanie za pomocą prostego i intuicyjnego panelu sterowania z dwoma timerami
Wyłącznik bezpieczeństwa
Podana w parametrach technicznych pojemność dzieży jest określona dla ciasta o hydracji na poziomie 50-55%
Parametry techniczne:
Wymiary zewnętrzne [mm]: 660x760x1230
Wymiary dzieży [mm]: ?452x302
Pojemność dzieży dla ciasta o hydracji 50-55% [l]: 33