-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.MAXIMA
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Ręczne krojenie bardzo cienkich, prostych plastrów mięsa wymaga dużej praktyki. Nawet wtedy często nie są tak cienkie, jak w przypadku krajalnicy elektrycznej. Dzięki krajalnicy do mięsa oszczędzasz także dużo czasu, dzięki czemu klienci nie muszą długo czekać na swoje zamówienie. Ta krajalnica do mięsa nie tylko bez wysiłku przesuwa się po każdym rodzaju mięsa, ale może być również używana do krojenia innych produktów. Ostrze, które jest standardowym wyposażeniem urządzenia, służy wyłącznie do krojenia mięsa. Jeśli chcesz pokroić inne produkty, np. chleb czy ser, oferujemy dodatkowe akcesoria, takie jak ostrze pokryte teflonem do krojenia sera oraz ostrze ząbkowane, które pozwala przecinać chleb. Ostrze z hartowanej stali nierdzewnej ma średnicę 25 cm i dzięki ułożeniu pod kątem tnie szybko i gładko.
Dowolna grubość cięcia
Niektóre mięsa kroi się grubo, na przykład szynkę lub carpaccio najlepiej kroić w cienkie plasterki. Dlatego możesz zmienić grubość cięcia na tej krajalnicy na dokładnie taką szerokość, jakiej potrzebujesz. Można ciąć plastry o grubości od 1 do 12 mm. Bezpieczna praca z takimi narzędziami kuchennymi jest ważna w profesjonalnej kuchni. Silnik ma wbudowaną funkcję bezpieczeństwa, a dzięki swojej konstrukcji dłonie są trzymane z dala od ostrza. Często używane ostrze może się stępić. Dlatego krajalnica posiada przystawkę do ostrzenia. Po obróceniu nasadki ostrza przechodzą przez kamienie ostrzące i nóż znów staje się ostry. Krajalnicę należy oczyścić po naostrzeniu, aby drobny piasek z kamieni nie dostał się do żywności.
Bardzo łatwa w użyciu
Ta profesjonalna krajalnica do mięsa jest bardzo łatwa w obsłudze. Z boku znajdziesz przycisk włączania i wyłączania. Dźwignię można obsługiwać jedną ręką, drugą zaś chwytać mięso. Ponieważ pracujesz z żywnością, krajalnicę należy dokładnie wyczyścić i zdezynfekować po każdym użyciu. Deskę do krojenia i ostrze można zdejmować i można je czyścić wodą z mydłem i łagodnym detergentem. Pozostałą część urządzenia wyczyść za pomocą wilgotnej gąbki i odrobiny detergentu. Przed użyciem wypłucz wszystko i poczekaj, aż części dobrze wyschną. Aby zapewnić stabilność podczas użytkowania, krajalnica do mięsa stoi na czterech gumowych nóżkach.
- Profesjonalna krajalnica gastronomiczna
- Wytrzymała aluminiowa konstrukcja
- Ostrze z hartowanej stali nierdzewnej
- Zawiera przystawkę do ostrzenia
- Nachylony układ ułatwiający cięcie
- Nadaje się do sera z opcjonalnym nożem teflonowym
- Bardzo cicha maszyna
- Bezpieczeństwo na silniku
- Stoi na czterech gumowych nóżkach
- Łatwa do czyszczenia
- 230 V/50 Hz/1 faza 150 W
- Masa netto: 14,3kg
- Wymiary: szer. 47 x gł. 28 x wys. 38 cm
- Maksymalna wysokość cięcia: 18 cm
- Regulowana grubość cięcia 1-12mm
- Prędkość obrotowa noża: 300 obr./min
- Średnica ostrza: Ø 25cm
- 230 V/50 Hz/1 faza 150 W