Dzięki dużej pojemności wynoszącej 20 litrów urządzenie to nadaje się do gotowania metodą sous vide różnych potraw i artykułów spożywczych. Jeśli zdecydujesz się na gotowanie metodą sous vide, smak, konsystencja i składniki odżywcze zostaną zachowane. Ten sposób gotowania jest bardzo cichy, a urządzenie sous vide nie wytwarza prawie żadnego hałasu. Gotowanie metodą sous vide ma więcej zalet: jest zdrowe, ponieważ do przygotowania używa się mniej tłuszczu i soli, produkty nie przypalają się ani nie oddzielają, ponieważ woda nie nagrzewa się powyżej 99°C. Gotując dania pakowane próżniowo w stałej temperaturze, również nie wysychają.
Oddzielnie regulowana temperatura i czas
Ten profesjonalny sous vide posiada opatentowany system pompowania wody. Pompuje 8 litrów wody na minutę. Dzięki równomiernemu przepływowi wody potrawy przygotowywane są doskonale metodą sous vide. Wyświetlacz LCD pokazuje cyfrowy wyświetlacz zarówno temperatury, jak i czasu. Można je ustawić oddzielnie za pomocą przyjaznego dla użytkownika panelu sterowania z przyciskami dotykowymi. Ponadto urządzenie sous vide posiada zabezpieczenie termiczne i niespotykaną dotąd dokładność 0,1°C. Przewód zasilający urządzenia sous vide można łatwo odłączyć.
- Ładne i kompaktowe urządzenie sous vide
- Znacząca pojemność 20,0L
- Temperatura i czas regulowane oddzielnie
- Niespotykana precyzja do <0,1C
- Maksymalna temperatura 99 stopni Celsjusza
- Opatentowany system pompowania wody - 8,0L na minutę
- Perfekcyjne przygotowanie dzięki jednolitej wodzie
- Smak, konsystencja i składniki odżywcze zostają zachowane
- Dobrze izolowana maszyna
- Bardzo ciche gotowanie metodą sous vide – bez hałasu
- Cyfrowy wyświetlacz na diodach LED
- Łatwy panel sterowania ze sterowaniem dotykowym
- Z zabezpieczeniem termicznym
- Łatwe do czyszczenia
- Masa netto: 1,7 kg
- Pasuje do patelni o dowolnej wielkości, z okrągłą lub płaską stroną
- Wymiary: szer. 82 x gł. 161 x wys. 326 mm
- 230 V / 50 Hz / 1 faza 1000 W