Efektywna maszynka marki Royal Catering to sprzęt przeznaczony do komercyjnego użytku. Wilk do mięsa znajdzie zastosowanie w restauracjach, sklepach mięsnych, masarniach i na stoiskach w supermarketach. Model gwarantuje szybkie rozdrobnienie różnych gatunków mięs w dużych ilościach na kotlety, gołąbki, lasagne i inne dania. Sprawdzi się także w obróbce grzybów, suszonych owoców czy produkcji makaronu
CECHY:
- Wydajna praca – możliwość zmielenia 220-300 kg produktu na godzinę
- Proste utrzymanie w czystości – stal nierdzewna o minimalnej porowatości, możliwość wyjęcia i umycia elementów stykających się z mięsem
- Bezpieczeństwo i komfort ‒ ochrona przed przegrzaniem; wentylator i wywietrznik
- Uniwersalność – komplet akcesoriów w zakresie dostawy
- Stabilność – gumowe nóżki chroniące przed przesuwaniem się sprzętu
Duża wydajność sprzętu wynika z mocy 1100 W. W ciągu godziny użytkownik uzyskuje aż 220 kg mięsa. Solidny wilk gastronomiczny poradzi sobie nawet z zamrożonym mięsem. Pokrętło ma trzy pozycje: włączanie, mielenie, a w razie zablokowania mechanizmu, możesz skorzystać z funkcji biegu wstecznego. Na obszernej tacy można umieścić sporą ilość mięsa. Maszynka nadaje się do wieloletniej eksploatacji.
Stal szlachetna to materiał, z którego wykonano elementy mające kontakt z żywnością. Charakteryzują się gładką powierzchnią, wytrzymałością i odpornością na korozję. Do obudowy wykorzystano solidne oraz lekkie aluminium. Kompletny zestaw obejmuje dwa zdejmowane sitka o średnicy otworów 5 i 8 mm, popychacz wykonany z wysokiej jakości tworzywa sztucznego ułatwiający pracę, ślimak oraz czteroramienny ostry nóż. Od spodu umieszczono schowek na akcesoria.
Proste utrzymanie w czystości wynika nie tylko z użytych tworzyw, ale również przemyślanej konstrukcji. Części stykające się z mięsem można wyjąć, a następnie umyć np. w zmywarce. Dla jak najdłuższej eksploatacji zaleca się kąpiel olejową sprawiającą, że ruchome części nie zacierają się.
Bezpieczeństwo użytkowania zapewniają zaokrąglone krawędzie. Urządzenie wyposażono w umieszczony z tyłu wywietrznik oraz wiatrak, które wpływają na wygodę stosowania. Dzięki nim elektryczny wilk do mięsa nie przegrzewa się. Maszynka posiada antypoślizgowe nóżki zwiększające jej stabilność i redukujące hałas.
PARAMETRY:
- Zasilanie 230 V
- Moc 1100 W
- Materiał obudowy Polerowane i anodowane aluminium
- Materiał sitek i noża Stal szlachetna
- Materiał ubijaka Tworzywo sztuczne
- Średnica sitek 82 mm
- Średnica otworów w sitkach 5 i 8 mm
- Wydajność 220 kg/h
- Rodzaj smarowania Kąpiel olejowa
- Długość przewodu zasilającego 1,5 m
- Wymiary (DxSxW) 22 x 46 x 39 cm
- Waga jednostkowa 22,5 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW) 27 x 61 x 46 cm
- Waga jednostkowa wysyłki 24,6 kg
ZAKRES DOSTAWY:
- Wilk do mięsa
- 4-ramienny nóż
- 2 sitka – 5 i 8 mm
- Nakrętka
- Odkręcana głowica
- Ślimak
- Popychacz