Cechy:
· 3 strefy grzewcze
· Moc: 6000 W
· Stal nierdzewna
· Mata szamotowa
· Szuflada na tłuszcz
Opiekacz do kebaba – 6000 W – elektryczny
Maszyna do opiekania mięsa to podstawowe wyposażenie każdego lokalu, w którym podaje się kebab, gyros czy shoarmę. Niemiecka marka Royal Catering posiada w swojej ofercie energooszczędny i wydajny sprzęt gastronomiczny – opiekacz do kebaba – w sam raz do lokali stacjonarnych, jak i mobilnych food trucków. Model RCEK-380 sprawdzi się podczas codziennej, intensywnej eksploatacji (grzania, podsmażania i grillowania).
Grill elektryczny do kebaba RCEK-380 – wydajny system grzewczy
Trzy strefy grzewcze, w opisywanym piecu do kebaba, wyposażone zostały w wydajne grzałki (po dwie na każdą strefę). Ich moc regulowana jest w trzystopniowej skali za pomocą niezależnych pokręteł. Dzięki temu dla każdej strefy można ustawić inną temperaturę.
Mata z ogniotrwałego szamotu zatrzymuje wysoką temperaturę w obrębie grilla elektrycznego do kebaba/gyrosa. W ten sposób redukuje straty ciepła i przyczynia się do zwiększenia energooszczędności.
Regulowana odległość między obrotowym rożnem a grzałkami pozwala precyzyjnie kontrolować stopień przypieczenia mięsa. Zwiększając rozstaw wymienionych elementów zyskujemy możliwość np. rozmrażania. Mniejszy odstęp poleca się do przysmażania.
Piec do kebaba Royal Catering z bocznymi osłonami – konstrukcja
Stal nierdzewna, z której wykonano sprzęt od Royal Catering, wykazuje właściwości antykorozyjne. Z gładkich powierzchni łatwo zetrzeć resztki mięsa czy tłuszczu. Materiał ten jest biologicznie obojętny, dlatego zaleca się go do kontaktu z żywnością. Stal charakteryzuje się odpornością na otarcia, obicia i inne uszkodzenia mechaniczne. Pozostaje błyszcząca przez wiele lat.
Proste czyszczenie oferowanej maszyny do kebaba (model RCEK-380) to zasługa wyjmowanej szuflady na tłuszcz. Po skończonej pracy wystarczy ją opróżnić i umyć. W zachowaniu porządku pomocna jest również specjalna siatka ochronna, która sprawia, że kawałki odkrawanego mięsa nie mają bezpośredniej styczności z grzałkami.
Szufelka do zgarniania gotowych skrawków baraniny, drobiu czy wołowiny usprawnia obsługę gości. Dużym ułatwieniem są również antypoślizgowe nóżki zwiększające stabilność oferowanej maszyny. Dzięki nim opiekacz do kebaba doskonale sprawdzi się w warunkach mobilnej gastronomii (np. w food truckach).
Opiekacz do kebaba – gazowy czy elektryczny? W porównaniu do grilli gazowych opiekacze do kebaba elektryczne łatwiej wyczyścić. Ponadto kebab elektryczny nie wymaga użycia gazu, przez co jest wygodniejszy w obsłudze.
Potrzebujesz profesjonalnego sprzętu gastronomicznego do podgrzewania, smażenia czy grillowania? W ofercie Twojego lokalu znajduje się baranina, drób lub wołowina? Marka Royal Catering stworzyła opiekacz do kebaba elektryczny, który umożliwia przygotowanie takich dań jak doner kebab, gyros, shoarma czy tacos al pastor. Model RCEK-380 jest wydajny i energooszczędny (moc 6000 W). Sprawdzi się we wszystkich barach i food truckach serwujących potrawy oparte na opiekanym mięsie.
· Wydajne, równomierne podgrzewanie – 3 niezależne strefy grzewcze, obrotowy rożen, ogniotrwały szamot
· Możliwość rozmrażania – regulowana odległość między rożnem a grzałkami
· Wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne – stal nierdzewna
· Łatwe czyszczenie – szuflada na tłuszcz, siatka chroniąca elementy grzewcze
· Zwiększona stabilność – antypoślizgowe nóżki
· Sprawna obsługa gości – szufelka do wyjmowania gotowych skrawków mięsa
· Duża energooszczędność – moc 6000 W
Model | RCEK-380 |
Nr katalogowy | 10010228 |
Stan artykułu | Nowy |
Materiał | Stal nierdzewna, szamot |
Napięcie znamionowe / częstotliwość | 400 V / 50 Hz |
Moc znamionowa | 6000 W |
Maks. długość rożna | 730 mm |
Liczba stref grzewczych | 3 |
Liczba grzałek | 6 |
Odległość między rożnem a grzałkami | 120 – 230 mm |
Długość przewodu zasilającego | 2 m |
Wymiary (DxSxW) | 68,00 x 61,00 x 100,50 cm |
Waga | 30,30 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) | 72,00 x 68,00 x 108,00 cm |
Waga wysyłki | 67,50 kg |