-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.ROYAL CATERING
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Najważniejsze cechy produktu
4 kosze
Moc 2 x 1500 W
DxSxW 50,6 x 42,2 x 50 cm
Zbiornik 2 x 4 l
Wysokość koszyka: 14 cm
Warnik do makaronu
Elektryczny warnik do makaronu pomoże szybko i bezpiecznie przygotować różne rodzaje makaronu lub ugotować pierogi, warzywa czy jajka. Wyposażony jest w czterolitrowy zbiornik i dwie grzałki, każda o mocy 1500 W. Model RCNK-4 to profesjonalny sprzęt, który będzie pomocny w restauracjach, lokalach serwujących włoską kuchnię, barach szybkiej obsługi oraz firmach cateringowych.
Cechy:
- Różnorodność ‒ jednoczesne przyrządzanie różnych rodzajów makaronów, a także warzyw i jajek
- Uniwersalność ‒ 4 kosze o drobnych oczkach sprawdzają się z wieloma produktami
- Ochrona przed korozją ‒ stal nierdzewna
- Prosta obsługa ‒ kraniki do usuwania wody
- Stabilność ‒ gumowe nóżki, które zabezpieczają powierzchnię przed zarysowaniem
Makaroniarka Royal Catering ‒ charakterystyka
Wielofunkcyjność wynika z zastosowania czterech okrągłych, osobno osadzanych koszy z drobno tkanej stalowej siatki z bezpiecznymi uchwytami. W każdym z koszy można przygotowywać inny rodzaj makaronu, np. spaghetti, farfalle lub gnocchi. Istnieje również opcja gotowania w nich innych produktów. Do obróbki nadaje się makaron świeży, suchy, mrożony albo gotowy i tylko odgrzewany. W każdym koszu mieści się do 0,5 kg wsadu.
Solidność elektrycznego warnika do makaronu to zasługa użytej do jego budowy najwyższej jakości stali nierdzewnej, która jest materiałem odpornym mechanicznie, wytrzymałym na działanie czasu i nie poddającym się korozji. Ponadto dzięki neutralności biologicznej świetnie nadaje się do kontaktu z żywnością. Gładka struktura sprawia, że bardzo łatwo ją wyczyścisz.
Swobodną obsługę osiągnięto poprzez osobne pokrętła do regulacji temperatury wody w zbiorniku. Dwie kontrolki informują o włączonym zasilaniu oraz trwającym nagrzewaniu urządzenia. Dwa osobne termostaty dokładnie utrzymują temperaturę wody w zakresie od 30 do 110°C i pozwalają oszczędzać energię elektryczną. Dwa kraniki odpływowe, którymi szybko spuszcza się zużytą do gotowania wodę, ułatwiają czyszczenie.
Stabilność osiągnięto przez ulokowanie u podstawy makaroniarki czterech gumowych nóżek. Sprawiają one, że sprzęt ma solidne oparcie, nie ślizga się i nie rysuje powierzchni roboczej.
Elektryczny warnik do makaronu od Royal Catering gwarantuje w krótkim czasie przygotowanie świetnego makaronu pod każdą postacią, w wersji al dente lub na miękko. Ugotowanie innych produktów, np. jajek czy warzyw, również będzie niezwykle proste. Model RCNK-4 ma dwie grzałki po 1500 W mocy każda, a precyzję jego pracy gwarantują oddzielne termostaty. Będzie niezastąpiony w restauracjach, barach szybkiej obsługi i cateringu.
PARAMETRY:
Model | RCNK-4 |
Nr katalogowy | 1233 |
Materiał | Stal szlachetna |
Moc | 2 x 1500 W |
Napięcie | 230 V |
Zakres regulacji temperatury | 30-110⁰C |
Liczba koszy | 4 |
Średnica kosza | 13 cm |
Wysokość kosza | 14 cm |
Pojemność zbiornika | 4 l |
Przewód zasilający | 1,3 m |
Wymiary (DxSxW) | 53,00 x 42,20 x 30,00 cm |
Waga | 9,50 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) | 59,00 x 48,00 x 39,00 cm |
Waga wysyłki | 13,00 kg |
ZAKRES DOSTAWY:
- Warnik do makaronu
- Kosze z uchwytami – 4 szt.
- Instrukcja obsługi