Najważniejsze cechy produktu
Pojemność: 10 l
Moc: 400 W
Średnica: 36 cm
Wyświetlacz LCD
Wymiary: 36 x 36 x 38 cm
Cechy:
· Pojemność: 10 litrów
· Moc: 400 W
· Średnica: 36 cm
· Wyświetlacz: LCD
· Wymiary: 36 x 36 x 38 cm
Kociołek do zup Royal Catering RCST-9400D
Kociołek do zup od Royal Catering to praktyczny sprzęt, który sprawdzi się w profesjonalnej kuchni. Ze względu na swoją dużą pojemność (10 l) bardzo dobrze nadaje się do eksploatacji m.in. w restauracjach, barach, stołówkach, bistrach, podczas imprez plenerowych itp. Został zaprojektowany z myślą o podtrzymywaniu ciepła zup, sosów, a także dań jednogarnkowych, np. gulaszu, lecza, fasolki po bretońsku i wielu innych. Elektryczny podgrzewacz do potraw RCST-9400D jest wydajny i prosty w obsłudze.
Podgrzewacz do zup Royal Catering RCST-9400D – właściwości
Stal szlachetna, z której wykonano wyciągany, wewnętrzny zbiornik, pozwala na przechowywanie w nim gotowej zupy. Pojemnik mieści w sobie 10 litrów płynu. Gładkie powierzchnie modelu RCST-9400D łatwo utrzymać w czystości.
Lakierowaną blachę stalową wykorzystano do wyprodukowania zewnętrznego pojemnika. Pomiędzy nim a wewnętrznym zbiornikiem kąpiel wodna delikatnie podgrzewa potrawę minimalizując ryzyko jej przypalenia. Podgrzewacz do zup posiada 3 antypoślizgowe nóżki z gumy zabezpieczające przed przesuwaniem się podczas pracy. Zestaw obejmuje także praktyczną tabliczkę na nazwy dań.
Cyfrowy panel sterowania zapewnia łatwą i intuicyjną obsługę. Ustawia się na nim temperaturę wody. Wyświetlacz LCD prezentuje aktualną oraz wymaganą wysokość tego parametru. Zintegrowany element grzewczy pozwala podtrzymywać temperaturę na poziomie od 30 do 95 °C. Po jej ustawieniu termostat wyłącza się automatycznie. Kociołek do gulaszu marki Royal Catering pracuje z mocą 400 W.
Obracana i zamykana pokrywa, którą posiada kociołek do zup, utrzymuje ciepło w garnku. Pokrywę wyposażono w poręczny uchwyt z izolacją, co zwiększa bezpieczeństwo eksploatacji. Wnękę w elemencie zaprojektowano specjalnie do wygodnego umieszczania chochli.
Kociołek do zup stworzono z myślą o profesjonalnej gastronomii. Pojemność wynosząca 10 l sprawia, że świetnie sprawdzi się w firmach z branży HoReCa. Bardzo dobrze nadaje się do utrzymywania ciepła zup, sosów, dań jednogarnkowych, np. lecza, gulaszu, fasolki po bretońsku, chili con carne itd. Wydajność pracy i łatwość obsługi to znaki rozpoznawcze nie tylko kociołka RCST-9400D, ale również innych produktów od Royal Catering.
· Podtrzymywanie ciepła dań z wykorzystaniem kąpieli wodnej
· Regulacja temperatury w zakresie 30 - 95°C za sprawą zintegrowanego elementu grzewczego
· Łatwe czyszczenie to zasługa wykorzystania stali nierdzewnej
· Prosta obsługa dzięki cyfrowemu panelowi sterowania
· Oddzielenie potrawy od czynników zewnętrznych z zastosowaniem pokrywy
Model |
RCST-9400D |
Nr katalogowy |
10010320 |
Stan artykułu |
Nowy |
Moc |
400 W |
Napięcie |
230 V / 50 Hz |
Materiał pojemnika zewnętrznego |
Lakierowana blacha ze stali |
Materiał pojemnika wewnętrznego |
Stal szlachetna |
Pojemność |
10 l |
Zakres temperatury |
od 30 do 95°C |
Wyświetlacz |
LCD |
Średnica kociołka |
36 cm |
Wymiary (DxSxW) |
36,00 x 36,00 x 38,00 cm |
Waga |
5,10 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) |
36,00 x 36,00 x 42,00 cm |
Waga wysyłki |
6,00 kg |