Wczytuję dane...
Model: EX10010348
Kod producenta: 10010348 RCWF-15LE-H
Gwarancja: 24 miesięcy
EAN: 4250928642042
Producent: ROYAL CATERING
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Najważniejsze cechy produktu

  • Moc: 260 W
  • pojemność 15 litrów
  • Pedał nożny
  • Stal nierdzewna
  • 4 lejki do napełniania

Dane techniczne Model RCWF-15LE-H

Nr katalogowy 1348
Stan artykułu Nowy
Moc 260 W
Napięcie 230 V
Pojemność cylindra 15 litrów
Wysokość cylindra 400 mm
Średnica cylindra 225 mm
Średnica lejków 16, 22, 32 i 38 mm
Materiał cylindra i lejków Stal szlachetna
Wymiary (DxSxW) 31 x 42 x 78 cm
Waga 29 kg
Wymiary wysyłki (DxSxW) 88,5 x 49,5 x 37 cm
Waga wysyłki 34,7 kg
Rysunek techniczny
Zakres dostawy
  • Nadziewarka do kiełbas
  • 4 lejki (16, 22, 32, 38 mm)
  • Przewód zasilający
  • Pedał nożny
  • Silikonowa uszczelka
  • Gniazdo sterowania

Nadziewarka do kiełbas – 15 litrów – elektryczna

Wydajna maszynka do wyrobu kiełbas Royal Catering przeznaczona jest do profesjonalnego użytku na stoiskach wędliniarskich (np. w supermarketach), w restauracjach, sklepach mięsnych itp. Elektryczna nadziewarka do kiełbas sprawdzi się także w domach pasjonatów mięsnych wyrobów. Model RCWF-15LE-H to sprzęt umożliwiający wyprodukowanie w krótkim czasie dużej ilości kiełbasy w różnych gatunkach.

Elektryczna nadziewarka do kiełbasy – charakterystyka

Wydajny silnik o mocy 260 W napędza mechanizm przesuwający tłok cylindra, zapewniając szybką i efektywną pracę osobie obsługującej (nie trzeba kręcić korbą). Urządzenie od Royal Catering zasilane jest standardowym 1-fazowym napięciem 230 V.

Pojemny cylinder pozwala umieścić jednorazowo w maszynce 15 litrów farszu. Stal szlachetna, z której został wykonany, jest materiałem bardzo trwałym i odpornym, np. na działania kwasów, mechaniczne uszkodzenia i korozję. Cechuje ją biologiczna obojętność – a tym samym bezpieczeństwo dla żywności. Zbiornik łatwo wyjąć w celu oczyszczenia.

Funkcjonalny komplet lejków (średnica 16, 22, 32 i 38 mm), w który wyposażona została nadziewarka do kiełbas, usprawnia wyprodukowanie wielu gatunków wędlin. Dobranie odpowiedniego zależy od charakteru finalnego wyrobu, np. cienkie kabanosy, parówki i frankfurterki, średnia kiełbasa śląska lub podwawelska oraz grubsza kiełbasa krakowska czy mortadela.

Użyteczne bezstopniowe pokrętło umożliwia regulację prędkości posuwu tłoka. Wolniejsza będzie odpowiednia dla bardziej zbitej dziczyzny lub mięsa grubo zmielonego, szybszą wybiorą masarze przygotowujący np. parówki lub pasztetową.

Wygodną obsługę nadziewarki gwarantuje użycie pedału nożnego. Jego naciśnięcie uruchamia mechanizm wyciskający farsz, a puszczenie powoduje zatrzymanie tłoka (na dowolnym poziomie). Dzięki zastosowaniu wskazanego rozwiązania masarz ma dwie wolne ręce. Może nimi kontrolować napełnianie osłonek, zawiązywanie pętek itp. Urządzenie nadaje się do samodzielnej eksploatacji bez pomocników.

Praktyczne elementy zwiększają użyteczność sprzętu. Cztery antypoślizgowe nóżki zabezpieczają maszynę przed przesuwaniem się, ześlizgnięciem z blatu itp. Silikonowa uszczelka zapobiega wyciekaniu farszu, a wentyl odpowietrzający ułatwia uzyskanie wyrobu o jednolitej konsystencji (bez pęcherzyków powietrza).

Efektywna praca to wyróżnik napełniacza od Royal Catering. Jest sprzętem stworzonym do komercyjnego wyrobu wędlin dla gastronomii oraz handlu. Nadziewarka do kiełbas będzie również doskonałym urządzeniem dla prywatnych odbiorców. Sprawdzi się np. w gospodarstwach agroturystycznych. Model RCWF-15LE-H jest bardzo funkcjonalny, a solidne wykonanie ze stali szlachetnej wpływa na jego długą żywotność.

Cechy:

  • Efektywność – napęd elektryczny
  • Produktywność – pojemność 15 litrów
  • Uniwersalność – lejki o średnicach 16, 22, 32 i 38 mm
  • Wygoda – obsługa za pomocą pedału nożnego
  • Funkcjonalność – posuw tłoka regulowany pokrętłem
  • Trwałość i bezpieczeństwo – stal szlachetna

Zakres dostawy:

  • Nadziewarka do kiełbas
  • 4 lejki (16, 22, 32, 38 mm)
  • Przewód zasilający
  • Pedał nożny
  • Silikonowa uszczelka
  • Gniazdo sterowania
Polecamy połączyć z: