Najważniejsze cechy produktu
Pojemność: 17 litrów
Moc: 3000 W
Termostat
Kranik spustowy
Stal nierdzewna
Cechy:
· Duża pojemność 17l i wydłużony kosz idealny do ryb
· Efektywny element grzewczy o mocy 3000W
· Wyższa wydajność frytownicy dzięki
· Stal nierdzewna – ochrona przed korozją
· Automatyczny termostat – utrzymywanie temperatury i oszczędność energii
Frytownica - 17 litrów
Frytownica marki Royal Catering to urządzenie wszechstronne, które sprosta wymaganiom nawet wielkich restauracji. Zapewnia wygodną obsługę bez względu na to, jakie przygotowuje się w niej danie. Elektryczny model RCEF 15E idealnie nadaje się do przyrządzania w głębokim tłuszczu np. ryb, frytek, kurczaka, pączków, ciastek oraz różnych innych dań i przekąsek.
Frytownica gastronomiczna – charakterystyka
Pojemność 17l pozwala jednorazowo przygotować dużą ilość jedzenia, co przekłada się na oszczędność czasu. Kosz został dopasowany do potrzeb klientów, którzy chcieliby smażyć ryby. Prawie 30 cm pozwoli na obróbkę długich kawałków np. dorsza, morszczuka, halibuta itp. Wielkość sprzętu sprawia, że zda on egzamin w restauracjach, barach typu fast food, lokalach z przekąskami, food truckach, sklepach, supermarketach itd.
Bardzo czuły termostat reguluje temperaturę oleju i minimalizuje jej wahania, zapewniając tym samym oszczędność energii. Ze względu na wysoką moc 3000W tłuszcz osiąga w bardzo krótkim czasie maksymalną temperaturę 200°C. „Zimna strefa” zabezpiecza jedzenie przed przypaleniem. Zachowuje ono swój aromat i smak. Model RCEF 15E wyposażony w „zimną strefę” pracuje efektywniej niż urządzenia bez tego rozwiązania. Pokrywka pomaga utrzymać wewnątrz frytownicy gastronomicznej wysoką temperaturę oraz chroni przed pryskaniem.
Stal nierdzewna, z której została wykonana frytownica Royal Catering, to materiał odporny na korozję, wytrzymały mechanicznie, zachowujący połysk nawet po dekadach użytkowania. Gładka powierzchnia o minimalnej porowatości ułatwia czyszczenie. Za sprawą biologicznej neutralności tworzywo bardzo dobrze nadaje się do kontaktu z żywnością; nie wpływa na zdrowie.
Łatwe zachowanie czystości gwarantuje kranik służący do szybkiego opróżniania sprzętu ze zużytego oleju. Element grzewczy jest wyjmowany, co pozwala go umyć, a następnie bezpiecznie eksploatować.
Wyłącznik bezpieczeństwa sprawia, że kiedy wyjmuje się element grzewczy, dopływ prądu zostaje odcięty. Nienagrzewająca się rączka kosza chroni przed poparzeniami. Gumowe, antypoślizgowe nóżki nie rysują powierzchni.
Elektryczna frytownica renomowanej marki Royal Catering to wygodny w obsłudze i wydajny sprzęt gastronomiczny, który zda egzamin w dużych kuchniach. Model RCEF 15E pozwala usmażyć mięso, frytki, ryby, pączki oraz inne potrawy i dodatki.
· Uniwersalność – pojemność 17l pozwalająca smażyć ryby, mięso, frytki, warzywa w dużych ilościach
· Duża wydajność – grzałka o mocy 3000W
· Ochrona przed przypaleniem żywności – „zimna strefa”
· Bezpieczna eksploatacja – wyłącznik odłączający dopływ prądu i nienagrzewający się uchwyt kosza
· Łatwa w czyszczeniu gładka powierzchnia – stal nierdzewna
Model |
RCEF 15E |
Nr katalogowy |
10010421 |
Stan artykułu |
Nowy |
Materiał |
Stal nierdzewna |
Napięcie |
230 V / 50 Hz |
Moc |
3000 W |
Wymiary kosza |
29 x 21 x 15 cm |
Maks. pojemność zbiornika |
17 l |
Ilość oleju |
11 l |
Wielkość porcji do przygotowania w koszu |
3 kg |
Zakres regulacji temperatury |
60-200°C |
Czas smażenia porcji 750 g |
5 min |
Czas smażenia porcji 1000 g |
7 min |
Czas smażenia porcji 1280 g |
10 min |
Wymiary (DxSxW) |
30,00 x 69,50 x 37,50 cm |
Waga |
7,20 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) |
58,00 x 35,00 x 40,00 cm |
Waga wysyłki |
8,50 kg |