Najważniejsze cechy produktu
5 poziomów
Duża pojemność: 6 kg
Efektowność
Efektywna grzałka 250 W
Termobezpiecznik
Cechy:
· 5 pięter dla uzyskania efektu kaskady
· Często wybierana przez profesjonalistów z branży gastronomicznej
· Duża pojemność 6 kg świetna w czasie imprez z duża liczbą gości
· Ślimak zapewniający sprawny przepływ czekolady (bez zatykania i chlapania)
· Grzałka o mocy 250 W (szybkie osiągnięcie optymalnej temperatury)
Fontanna czekoladowa - 5 pięter - 6 kg
Piętrowa fontanna czekoladowa służy do przygotowania fondue z ciepłej, płynnej czekolady, lub innych składników o jednolitej konsystencji (np. roztopionego sera, karmelu, sosów, syropów, a nawet ketchupu). Można w nich zanurzać różnorodne produkty w zależności od upodobań m.in. owoce, ciastka, naleśniki, gofry, pączki, lody czy pianki. Profesjonalny sprzęt od Royal Catering okaże się nieocenionym wyposażeniem firmy cateringowej, restauracji lub hotelu, zwłaszcza przy organizacji wesel, urodzin, bankietów oraz innych uroczystości. Elegancki model RCCF-65W4 ze stali szlachetnej stanie się atrakcją każdego przyjęcia!
Fontanna z czekolady Royal Catering – opis
Atrakcyjny wygląd fontanny czekoladowej, który wyróżnia ją spośród podobnych produktów na rynku, to przede wszystkim oryginalne zdobnictwo. Klasyczny wzór z serduszkami okalający podstawę nie tylko podkreśli charakter uroczystości np. przyjęcia weselnego lub rocznicy, ale także przyciągnie uwagę gości.
Stal szlachetna o gładkiej, minimalnie porowatej powierzchni, z której wykonano urządzenie, zapewnia łatwe czyszczenie. Ponadto, materiał ten nie ulega korozji oraz wykazuje odporność na zacieki, zarysowania i uszkodzenia mechaniczne, dzięki czemu zachowuje blask na długi czas. Nie wchodzi w reakcje z żywnością, co czyni go bezpiecznym dla zdrowia, a tym samym nieocenionym w gastronomii. Fontannę można sprawnie rozmontować, aby wymyć każdą część z osobna (misę, ślimaka, wieżę), również w zmywarce do naczyń.
Wydajna grzałka o mocy 250 W, w którą wyposażona jest fontanna czekoladowa, bardzo szybko roztapia oraz podgrzewa składnik do wybranej przez nas temperatury w zakresie do 110°C. Za zapewnienie ciekłej konsystencji odpowiada automatyczny termostat, który utrzymuje ją na stałym poziomie. Pozwala to znacznie zaoszczędzić czas zwłaszcza przy organizacji cateringu na większych przyjęciach.
Duża pojemność modelu RCCF-65W4 sprawia, że pracujące urządzenie od Royal Catering może wytworzyć jednorazowo aż do 6 kg płynnego produktu (czekolada, karmel, sos, syrop, roztopiony ser itp.). Doskonale sprawdzi się więc w czasie firmowych imprez integracyjnych lub bankietów. Projekt ślimaka zapewnia swobodny przepływ płynnej substancji bez ryzyka rozpryskiwania oraz zatorów.
Komfort pracy ze sprzętem marki Royal Catering zapewniają antypoślizgowe nóżki, które nie rysują powierzchni blatu oraz pozwalają zachować stabilność. Ciche działanie fontanny RCCF-65W4 daje pewność, że nie zakłóci ona przebiegu imprezy. Kompaktowe urządzenie (33 x 33 x 71,6 cm) zmieści się na dowolnej powierzchni roboczej, a niewielka waga (6,5 kg) ułatwia transport i przechowywanie. Przemyślana konstrukcja zapewnia wygodny dostęp do czekolady ze wszystkich stron.
Bezpieczeństwo zostało zagwarantowane przez system ochrony przed przegrzaniem, który automatycznie wyłączy urządzenie, gdy osiągnie ono zbyt wysoką temperaturę. Wspomagany jest przez specjalne otwory wentylacyjne schładzające silnik, znajdujące się w podstawie. Sprzęt posiada dwa przyciski, za pomocą których osobno uruchamia się silnik oraz grzałkę.
Trwała oraz wydajna fontanna czekoladowa sprawdzi się w czasie organizacji imprez okolicznościowych, zapewniając słodkie lub wytrawne fondue czy pomagając przygotować różnego rodzaju desery. Dodatkowo kaskadowo spływająca czekolada oraz elegancki design urządzenia marki Royal Catering uatrakcyjnią przyjęcie. Profesjonalny model RCCP-65W4 zda egzamin w lokalach gastronomicznych, hotelach oraz firmach świadczących usługi cateringowe.
· Szerokie zastosowanie – do fondue (czekolada, roztopiony ser, karmel, sosy, syropy lub ketchup)
· Elegancja – wyjątkowy wzór (serca)
· Wydajność – grzałka o mocy 250 W, aby jeszcze szybciej rozpuścić czekoladę
· Duża pojemność – do 6 kg składnika do obsługi cateringowej dużych imprez
· Łatwe czyszczenie – szybki demontaż oraz trwała stal nierdzewna nadająca się do mycia w zmywarce do naczyń
· Komfort – cicha praca, przemyślana konstrukcja, stabilne nóżki oraz kompaktowe wymiary
· Bezpieczeństwo – system ochrony przed przegrzaniem, otwory wentylacyjne
Model |
RCCF-65W4 |
Nr katalogowy |
10010544 |
Stan artykułu |
Nowy |
Materiał |
Stal nierdzewna |
Napięcie / częstotliwość |
230 V / 50 Hz |
Maksymalna moc grzałki |
250 W |
Maksymalna moc silnika |
65 W |
Maksymalna moc całkowita |
315 W |
Zakres temperatury |
Do 110°C |
Pojemność całkowita |
6 kg |
Długość przewodu zasilającego |
138,5 cm |
Antypoślizgowe nóżki |
Tak |
System ochrony przed przegrzaniem |
Tak |
Wymiary (DxSxW) |
33,00 x 33,00 x 71,60 cm |
Waga |
6,50 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) |
68,00 x 52,50 x 28,50 cm |
Waga wysyłki |
8,90 kg |