-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.ROYAL CATERING
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Najważniejsze cechy produktu
Pojemność: 3 l
Moc 1200 W
Temperatura do 90°C
Stal nierdzewna
Perforowana pokrywa
Cechy:
· Zakres temperatury 0-90°C
· Dodatkowy dzbanek o pojemności 0,5l
· Praktyczny termostat
· Regulowana perforowana pokrywa uwalniająca aromat
· Duża pojemność 3000 ml
Podgrzewacz do czekolady / dyspenser Royal Catering RCSS-3
W chłodniejsze dni doskonale sprawdzają się rozgrzewające napoje. Między innymi z myślą o takich chwilach powstała czekoladziarka Royal Catering. Przeznaczona jest do przyrządzania nie tylko czekolady pitnej, ale także ciepłego mleka, kawy, grzanego piwa oraz wina. Model RCSS-3 szybko podgrzewa i na długo utrzymuje ciepło znajdującej się w zbiorniku np. herbaty. Nowoczesny wygląd oraz specjalnie perforowana pokrywka (uwalniająca zapach) sprawiają, że podgrzewacz do czekolady stanowi atrakcyjny element wyposażenia każdego punktu gastronomicznego, np. bufetów, kawiarni, restauracji itp.
Czekoladziarka RCSS-3 od Royal Catering – opis
Termostat równomierne rozprowadza ciepło. Umożliwia ustawienie temperatury do 90 °C oraz dopasowanie jej do podgrzewanego napoju za pomocą bezstopniowego pokrętła. Element grzewczy o mocy 1200W sprawia, że dyspenser do czekolady jest niezwykle wydajny. Szybko nadaje pożądaną temperaturę, a także podtrzymuje ją na wybranym poziomie, abyś w każdej chwili mógł zaserwować ciepły napój.
Wygodną eksploatację czekoladziarki RCSS-3 zapewnia wysuwana podstawka na płyny, które nie trafią do napełnianego kubka. Ociekacz wyciąga i opróżnia się bardzo szybko. Kranik/dozownik pozwala wlać odpowiednią ilość płynu.
Zdejmowana pokrywa z perforowanymi bokami umożliwia uwalnianie aromatu gorącej czekolady. Wyloty z łatwością rozprowadzają apetyczne zapachy po całej kawiarni, barze czy bufecie. Obracając wiekiem, masz pełną kontrolę nad ich intensywnością. Pokrywę wyposażono w izolowany uchwyt, który zapewnia bezpieczne jej podnoszenie.
Stale poruszające się mieszadło (wolnoobrotowe) równomiernie rozprowadza ciepło w podgrzewanym napoju. Dzięki temu elementowi nie osiada on na dnie pojemnika i nie przypala się. Ciągłe mieszanie w modelu RCSS-3 zapewnia jednorodną konsystencję gorącej czekolady, co ma wpływ na jej wygląd oraz smak.
Wytrzymały 3-litrowy zbiornik zmieści znaczną ilość mleka lub innego napoju. Taka pojemność pozwala jednorazowo przygotować i wydać wiele porcji. Pojemnik, w maszynie do czekolady Royal Catering, wykonano z poliwęglanu bez BPA. Materiał cechuje się bezpieczeństwem dla zdrowia, odpornością na zmiany temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne. Można go zdjąć i wygodnie umyć. Podstawę zrobiono ze stali nierdzewnej. 4 gumowe nóżki odpowiadają za stabilność, a otwory wentylacyjne za chłodzenie elementu grzewczego.
Dodatkowy dzbanek, dołączany do kompletu z dyspenserem do czekolady RCSS-3, ma pojemność 0,5 litra. Zrobiony został z przeźroczystego materiału, co pozwala odmierzyć odpowiednią ilość płynu. Rączka i wyprofilowany dzióbek ułatwiają dolewanie np. mleka do podgrzewanego napoju.
Wchodząc do kawiarni każdy chciałby być witany zapachem gorącej czekolady. Kogo, zwłaszcza w chłodny dzień, nie przyciągnie aromat kawy czy herbaty? Czekoladziarka Royal Catering to profesjonalny sprzęt gastronomiczny pozwalający szybko podgrzać napoje na bazie mleka, kawy czy alkoholu. Podgrzewacz do czekolady RCSS-3 posiada ergonomiczny, nowoczesny kształt i znajdzie swoje zastosowanie w m.in. samoobsługowym bufecie, kawiarni, restauracji lub podczas różnych imprez czy przyjęć.
· Szerokie zastosowanie – do przygotowywania pitnej czekolady oraz utrzymywania ciepła np. mleka, herbaty, grzanego wina itp.
· Łatwe czyszczenie – zdejmowany pojemnik poliwęglanowy
· Szybkie podgrzanie dużej ilości czekolady – pojemność zbiornika 3 litry, termostat
· Wygoda – nalewanie gorącego napoju za pomocą kranika/dozownika
· Uniwersalność – dopasowany do różnych kubków i filiżanek o wysokości maks. 120 mm
Model |
RCSS-3 |
Nr katalogowy |
10010555 |
Stan artykułu |
Nowy |
Moc |
1200 W |
Napięcie |
230 V / 50 Hz |
Materiał pojemnika |
Poliwęglan bez BPA |
Materiał obudowy |
Stal nierdzewna |
Pojemność zbiornika |
3 l |
Pojemność dzbanka |
0,5 l |
Zakres regulacji temperatury |
Od 0 do 90 °C |
Maks. wysokość filiżanki / kubka |
120 mm |
Średnica zbiornika |
200 mm |
Głębokość zbiornika |
145 mm |
Długość przewodu |
1,5 m |
Wymiary (DxSxW) |
32,00 x 20,50 x 41,00 cm |
Waga |
4,85 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) |
27,00 x 27,00 x 46,00 cm |
Waga wysyłki |
5,70 kg |