Wczytuję dane...
Model: EX10010735
Kod producenta: 10010735 RCNW-1L
Gwarancja: 24
EAN: 4250928642240
Producent: ROYAL CATERING
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Najważniejsze cechy produktu
Moc: 109 W
Światła LED RGB
Temperatura: 65°C
Stal nierdzewna
Szufelka w zestawie

Cechy:

·         Widowiskowość – zdalne sterowanie światłem RGB LED w 16 kolorach i wielu funkcjach

·         Idealny na imprezy, festiwale, dla stoisk i sklepów z przekąskami, bufetów meksykańskich

·         Wytrzymałość – szkło hartowane i obudowa ze stali szlachetnej

·         Wydajna grzałka 100 W utrzymująca snacki w temp. do 65°C

·         Do nachos, popcornu i orzeszków ziemnych

Podgrzewacz do nachos Royal Catering

Podgrzewacz do nachos jest przeznaczony do profesjonalnej eksploatacji w gastronomii oraz na festiwalach lub wydarzeniach. Model RCNW-1L to najlepsze rozwiązanie dla wygodnego i łatwego utrzymywania nachos w ciepłej temperaturze. Sprzęt wyposażono w grzałkę i lampę LED, która atrakcyjnie oświetla gotowe do podania snacki. Produkt marki Royal Catering nadaje się także do popcornu i orzeszków ziemnych.

Maszyna do nachos RCNW-1L ‒ opis

Szerokie zastosowanie sprawia, że urządzenie RCNW-1L zda egzamin w kinowych bufetach, kawiarniach, lokalach typu fast food, barach z przekąskami, bistrach i cateringu. Jest niezastąpione w sklepach „snack shops”, gdzie mogą czekać na klientów gotowe gorące nachos, popcorn lub orzeszki.

Atrakcyjna iluminacja to zasługa różnych kolorów i trybów światła, które przyciągną uwagę Twoich klientów i gości. Idealnie tworzy atmosferę urodzin, okazjonalnych przyjęć i domowych imprez oraz innych tego rodzaju wydarzeń. Barwną ekspozycję snacków zapewnia lampa LED RGB (Red Green Blue) o mocy 9 W. Iluminacja może działać bez przerwy!

Sześć funkcji świetlnych dysponuje różnymi rodzajami i dynamiką. Światło ma regulowaną intensywność, częstotliwość oraz zmianę kolorów. Dostępne są m.in. błyski, efekt stroboskopu, łagodne przejście z jednej barwy w drugą. Szesnaście kolorówgwarantuje, że dopasujesz je do scenerii imprezy lub ustawisz wszystkie tak, aby następowały po sobie cyklicznie. Model RCNW-1L oferuje czerwony, żółty, zielony, cyjan, niebieski, magentę, biały itd. Bezprzewodowy pilot pozwala na odległość zmieniać kolory i funkcje.

Wydajne grzanie umożliwia element grzewczy o mocy 100 W, który zapewnia chipsom maksymalną temperaturę 65°C – idealną dla tego rodzaju przekąsek. Wbudowany termostat automatycznie podtrzymuje temperaturę na stałym poziomie.

Wygodne napełnianie to zasługa odchylanej pokrywy. Podczas wsypywania przekąska nie kruszy się. Klapę wykonano ze stali nierdzewnej i wyposażono w wygodną rączkę. Model RCNW-1L ma tacę do wyjmowania resztek. Duża komora o pojemności 40 l mieści do 4,5 kg wsadu, co pozwala jednorazowo przygotować 45 porcji po 100 g.

Wysokiej jakości obudowę również zrobiono ze stali nierdzewnej. Materiał ten jest neutralny w kontakcie z żywnością i odporny na korozję. Szkło hartowane gabloty charakteryzuje się większą wytrzymałością mechaniczną oraz termiczną niż zwykłe szkło. Za sprawą jego zastosowania podgrzewacz do nachos wyróżnia się bezpieczeństwem eksploatacji (szyby trudno rozbić) oraz mniejszą podatnością na zarysowania. Konstrukcję o gładkich powierzchniach łatwo wyczyścić – należy robić to regularnie, dzięki czemu maszyna długo zachowa estetyczny wygląd.

Kompaktowe wymiary sprawiają, że sprzęt Royal Catering nadaje się do użytkowania na różnych powierzchniach roboczych. Waga wynosząca nieco ponad 10 kg umożliwia komfortowe przechowywanie i transport, również samochodem po wcześniejszym zabezpieczeniu na czas przejazdu. Antypoślizgowe nóżki pomagają stabilnie ustawić produkt i nie rysują blatu.

Praktyczna, wyprofilowana szufelka ze stali nierdzewnej, znajdująca się w zestawie, posiada ergonomiczny kształt. Zapewnia wygodne zbieranie i pakowanie nachos do torebek. Zagięte krawędzie chronią snacki przed zsuwaniem się podczas nakładania.

Doskonałą kombinacją może być połączenie nachos z gorącymi sosami (np. chilli i roztopionym serem), które podgrzejesz w bemarach. Inna opcja to przygotowanie burritos; jego temperaturę podtrzymasz także w bemarach, i serwowanie dania razem z nachos. W ten sposób stworzysz bufet w prawdziwie meksykańskim stylu!

Kompatybilne modele: RCBM-1/4R (1575), RCBM-2/4R (1576), RCBM-3/4R (1577), RCBM-4/4R (1239), RCBM-1/1-150A-GN (1187), RCBM-1/2-150A-GN (1188).

Podgrzewacz do nachos sprawdzi się w regularnej eksploatacji w małej gastronomii. Dzięki modelowi RCNW-1L z lampą grzewczą podtrzymasz w wysokiej temperaturze nie tylko snacki, ale również popcorn i orzechy ziemne w bardzo prosty sposób. Światło LED w rozmaitych kolorach i konfiguracjach sprawi, że Twoje stoisko przykuje uwagę wielu klientów. Zamów urządzenie marki Royal Catering w oficjalnym salonie producenta!

Ciekawostki o nachos

Historia

Przyjmuje się, że nachos pochodzą z miasta Piedras Negras w Meksyku położnym tuż przy granicy z Eagle Pass w Teksasie. W 1943 r. żony amerykańskich żołnierzy stacjonujących w Fort Duncan robiły w mieście zakupy i trafiły do restauracji, która akurat wtedy była nieczynna. Szef Ignacio „Nacho” Anaya szybko wymyślił przekąskę z tego, co miał w kuchni, czyli tortilli i sera. Pokroił tortille na trójkąty, usmażył, dodał rozdrobniony cheddar, następnie podgrzał i dołożył papryczki jalapeno. Zapytany o nazwę dania, odpowiedział: „Specjał Nacho”. Później jego kariera nabrała tempa. Założył nawet własną restaurację „Nacho’s Restaurant” w Piedras Negras. Potrawa szybko rozprzestrzeniła się w Teksasie i na południowym zachodzie USA, a oryginalną recepturę wydrukowano w 1954 roku w Książce kucharskiej Św. Anny. Zmodyfikowana wersja dania, z sosem serowym i gorącymi chipsami z tortilli, została wprowadzona na rynek w 1976 r. przez Franka Liberto, właściciela produktów Ricos. Miało to miejsce podczas wydarzeń sportowych na stadionie w Arlington w Teksasie. Ignacio Anaya zmarł rok wcześniej, a na jego cześć ogłoszono 21 października Międzynarodowym Dniem Nachos oraz odsłonięto tablicę pamiątkową w Piedras Negras.

Rodzaje nachos

Jedna z odmian składa się z pokrojonego i usmażonego tosta (hiszp. tostada) zwieńczonego warstwą pasty z fasoli lub różnych mięs oraz pokrojonego sera albo sera nacho, posypanej ostrym sosem habanero. Inne rodzaje to nachos barbecue (ser zastąpiony sosem barbecue), nachos poutine (zamiast sera cheddar twaróg i sos) oraz nachos deserowe, w wersji na słodko. Wymienione przekąski należą do mniej tradycyjnych nachos. Klasyczne składają się z chipsów tortilla pokrytych serem i jalapeno, jak to zrobił twórca dania Ignacio Anaya. Współcześnie najpopularniejszymi dodatkami są ser, guacamole, salsa, śmietana, jalapeno, a nawet sałata.

Dodatki

Do najpopularniejszych należą: czarna fasola, fasola pinto, fasola smażona, chile con queso lub chili con carne, kolendra, szczypior, szalotka, mielona wołowina, plasterki steku, kurczak, chorizo, carne asada, boczek, pepperoni, peklowana wołowina, guacamole, jalapeno i inne gatunki ostrej papryki, sałata, sos szpinakowy, limonka, oliwki, czosnek, cebula, pikle, salsa pomidorowa, pomidory, kwaśna śmietana. Najczęściej używane sery to: nacho, tarty, cheddar, mozzarella, Oaxaca, szwajcarski, Provel i Monterey Jack.

Nachos z dużą ilością dodatków są czasami nazywane „załadowanymi nachos” lub „supernachos” i „epickimi nachos”. Tego typu posiłek podawany jest zazwyczaj jako przystawka w barach lub restauracjach m.in. w USA, chociaż zwykle mają wielkość głównego dania. Chipsy układa się na półmisku, następnie dodaje mięso i fasolę, a całość posypuje siekanym serem. Potrawę podgrzewa się, aby stopić ser. Na koniec kucharze dodają np. posiekaną sałatą, pomidory, sos salsa, paprykę jalapeno itp. Danie gotowe!

Daty i rekordy

W Stanach Narodowy Dzień Nacho obchodzony jest 6 listopada. 22 maja 2016 r. na stacji Port Jefferson w Nowym Jorku odbył się Nacho Fest, a wydarzenie obejmowało degustacje nacho. Międzynarodowy Festiwal Nacho odbywa się w dniach 13-15 października w Piedras Negras, miejscu narodzin Nachos. W jego ramach zorganizowano koncerty i inne wydarzenia kulturalne oraz konkurs na największy nacho świata zarejestrowany w Księdze Rekordów Guinnessa.

21 kwietnia 2012 roku największe na świecie danie nacho zostało wyprodukowane przez Centerplate na University of Kansas w Lawrence w USA. Ważyło 2129 kg i zawierało m.in. 347 kg chipsów nacho, 184 kg salsy, 147 kg pomidorów, 416 kg mięsa i fasoli oraz ponad 998 kg sera.

·         Bardzo atrakcyjna ekspozycja nachos – kolorowa iluminacja w różnych konfiguracjach dzięki lampie LED

·         Komfortowe sterowanie światłem – pilot

·         Uniwersalność – do eksploatacji w bufetach, barach, bistrach, sklepach z przekąskami itd.

·         4,5 kg wsad – 45 porcji na wsad

·         100 W grzałka – zapewnia temperaturę 65°C

·         Solidność – stal nierdzewna, szkło hartowane

Model

RCNW-1L

Nr katalogowy

10010735

Stan artykułu

Nowy

Zasilanie

230 V

Moc całkowita

109 W

Moc grzałki

100 W

Moc żarówki LED

9 W

Maksymalny wsad

4,5 kg

Produktywność (100 g porcja)

45 porcji/na wsad

Temperatura grzałki

65°C

Prąd grzałki

10 A

Długość przewodu zasilającego

130 cm

Materiał obudowy

Stal szlachetna

Materiał pokrywy

Stal szlachetna

Materiał pionowych krawędzi

Stop aluminium

Typ szkła

Szkło hartowane

Liczba kolorów

16

 Funkcje

ON/OFF
Brightness
Flash
Strobe
Fade
Smooth
Frequency

Wymiary komory

29,9 x 23,8 x 15 cm

Wymiary (DxSxW)

33,40 x 39,50 x 60,90 cm

Waga

10,60 kg

Wymiary wysyłki

39,50 x 48,00 x 67,00 cm

Waga wysyłki

12,80 kg

 

Polecamy połączyć z: