Najważniejsze cechy produktu
2 komory pieczenia
Osobna regulacja temp.
2 płyty: 40 x 40 x 1,5 cm
Timer do 120 minut
Temperatura do 350℃
Cechy:
- Wydajność – dwie komory grzewcze i moc 3000 W
- Uniwersalność – do pizzy oraz innych potraw
- Wygoda – timer i oddzielne termostaty
- Bez przywierania – szamotowe płyty
- Trwałość i łatwe czyszczenie – stal szlachetna
Elektryczny piec do pizzy od Royal Catering
Trzy niezależne grzałki o łącznej mocy 3000 W posiadają termostaty, którymi dokładnie reguluje się temperaturę w zależności od potrzeb. Maksymalnie osiąga ona w obu komorach do 350℃. Dzięki nim ciasto przypieka się równomiernie z dołu i od góry. W razie potrzeby można korzystać tylko z jednego poziomu nagrzewania.
Precyzyjny timer służy do ustawienia czasu wypieku w zakresie od 0 do 120 minut. Ułatwia to wykonywanie w międzyczasie innych zadań. Po zakończeniu odmierzania piec do pizzy się wyłącza. Bez użycia tej opcji model RCPO-3000-2PS-1 będzie działał nieprzerwanie, co daje sposobność stałej produkcji potraw.
Dwie kamienne płyty z szamotu doskonale akumulują i rozprowadzają ciepło. Pizza nie przywiera do ich powierzchni, a jej spód po upieczeniu jest bardzo chrupiący. Na każdym z blatów zmieści się placek o maksymalnej średnicy do 40 cm.
Stal szlachetna, z której wykonano obudowę, to materiał idealny dla gastronomii. Cechuje się odpornością na wysoką temperaturę, korozję oraz mechaniczne uszkodzenia; nie wpływa w żaden sposób na smak i wartości odżywcze potraw (biologiczna obojętność). Powierzchnia stali o minimalnej porowatości jest łatwa do oczyszczenia oraz ma atrakcyjny wizualnie połysk.
Pomysłowy projekt podnosi ergonomię eksploatacji sprzętu. Funkcjonale drzwiczki z żaroodpornym przeszkleniem umożliwiają obserwację przebiegu procesu pieczenia (wnętrze jest podświetlone). Ich uchwyty nie przewodzą ciepła. Konstrukcja piecyka wspiera się na gumowych, antypoślizgowych nóżkach, które gwarantują zachowanie stabilności.
Nowoczesny elektryczny piec do pizzy to doskonały wybór dla każdego lokalu serwującego specjały kuchni włoskiej (pizza, calzone, foccacia) oraz podobne dania bazujące na wypiekach z wszelkiego rodzaju ciasta. Marka Royal Catering oddaje do użytku sprzęt efektywny o ponadprzeciętnych walorach użytkowych. Model RCPO-3000-2PS-1 został wykonany z materiałów wysokiej jakości, co zapewnia jego pomyślną, intensywną eksploatację.
Dane techniczne:
Model | RCPO-3000-2PS-1 |
Nr katalogowy | 1832 |
Stan artykułu | Nowy |
Materiał obudowy | Stal szlachetna |
Materiał płyt | Szamot |
Moc | 3000 W |
Napięcie wejściowe | 230 V |
Maksymalna temperatura pieczenia | 350°C |
Maksymalna średnica pizzy | 40 cm |
Wymiary pojedynczej płyty | 40 x 40 x 1,5 cm |
Przewód zasilający | 136 cm |
Wymiary (DxSxW) | 59,00 x 56,00 x 43,00 cm |
Waga | 27,00 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) | 63,00 x 58,50 x 50,00 cm |
Waga wysyłki | 32,80 kg |