Cyrkulator sous vide - 1500 W - Royal Catering - 30 l
Moc: 1500 W
Temperatura: 5-90°C
Minutnik: 0-99 h
Wyświetlacz LED
30 l maksymalna pojemność robocza
Dane techniczne
Minutnik Tak
- Cyrkulator sous vide RCVG-45
- Instrukcja obsługi
Kluczowe informacje
- Precyzja – element grzejny osiąga temperaturę 5-90°C z dokładnością do 0,5°C
- Co do minuty - timer umożliwia gotowanie 0-99 h
- Przyjazny dla użytkownika – intuicyjna obsługa za pomocą touchpada i wyświetlacza LED
- Kompaktowy rozmiar – sprzęt o maksymalnej pojemności roboczej 30 l nadaje się również do użytku domowego
- Higiena – łatwy do czyszczenia dzięki stalowemu wykończeniu i smukłemu kształtowi
Kompaktowy cyrkulator sous vide do delikatnego gotowania z objętością roboczą do 30 l
Cyrkulator sous vide sprawia, że możesz delikatnie gotować jedzenie co do minuty w stałej temperaturze. Za sprawą kompaktowego kształtu i łatwego mocowania do rondli i pojemników cateringowych sprzęt nadaje się do użytku komercyjnego w restauracjach, bistro czy kuchniach hotelowych, ale także do użytku prywatnego w domu. Po prostu podłącz, ustaw czas i temperaturę. Pozwól, aby cyrkulator do gotowania działał.
Profesjonalne przygotowanie dzięki cyrkulatorowi zanurzeniowemu na potrzeby domu i gastronomii
Gotowanie próżniowe umożliwia delikatne i równomierne przygotowanie różnych potraw. Niezależnie od tego, czy są to warzywa, mięso, owoce morza, czy nawet zupy – żywność zachowuje świeży aromat i intensywny smak podczas procesu gotowania dzięki zamknięciu w workach próżniowych. Najpierw napełnij rondel lub głęboki pojemnik cateringowy (min. 20 l) maksymalnie 30 l wody. Dzięki wytłoczonemu wskaźnikowi poziomu na stalowej obudowie możesz zrobić to z łatwością. Później zaczep cyrkulator do gotowania na krawędzi naczynia. Łatwa w uchwycie śruba regulacyjna zapewnia dobre dopasowanie. Następnie określa się żądaną temperaturę i czas gotowania. Obie wartości można precyzyjnie ustawić za pomocą intuicyjnego panelu dotykowego z wyświetlaczem LED w zakresie 5-90°C z dokładnością 0.5°C.
Energooszczędny sprzęt automatycznie podgrzewa kąpiel wodną dzięki grzałce 1500 W. Woda jest wprawiana w ruch, aby zapewnić stałą temperaturę. Wystarczy włożyć do naczynia woreczki z żywnością.
Podczas całego procesu gotowania, który można ustawić w czasie między 0-99 h, wbudowany termostat cyfrowy gwarantuje stałą temperaturę. Po upływie ustawionego czasu cyrkulator do gotowania sous vide wyłącza się automatycznie. Daje to kontrolę nad procesem gotowania.
Urządzenie kuchenne dla potrzeb domowych i gastronomicznych jest wykonane z higienicznej i odpornej na korozję stali. Może być używane w restauracjach, barach z przekąskami oraz w prywatnych kuchniach.