Decydując się na kuchenkę elektryczną, wybierasz profesjonalną kuchenkę klasy premium z asortymentu gastronomicznych produktów marki Royal Catering. Jest wydajna, łatwa do czyszczenia i przeznaczona do ciągłego użytkowania. Pomimo 6 palników kuchenka elektryczna imponuje kompaktowymi wymiarami 120 x 70 x 90 cm. Dlatego nadaje się równie dobrze do dużych kuchni w restauracjach i hotelach, jak i do małych kuchni w food truckach lub barach.
Dane techniczne:
- Napięcie [V] - 400
- Materiał - Stal nierdzewna (430)
- Kolor - Srebrny
- Moc [W] - 15600
- Zakres temperatury [°C] - 50 - 270
- Wymiary szafki [cm] - 38 x 54 x 47
- Maksymalna liczba tac - 4
- Średnica powierzchni do gotowania [cm] - 6 x 22
- Odległość pomiędzy tacami [mm] - 75
- Wymiary (DxSxW) [cm] - 120 x 70 x 90
- Waga [kg] - 94
- Wymiary wysyłki (DxSxW) [cm] - 126 x 76 x 91
- Waga wysyłki [kg] - 104
Dopasowany do potrzeb profesjonalnych kucharzy: wolnostojący piec elektryczny do kuchni od Royal Catering
Potężna kuchenka elektryczna posiada 6 płyt grzewczych, każda o mocy 2600 W i średnicy 22 cm. Możesz je regulować za pomocą dużych pokręteł sterujących z przodu urządzenia. Dodatkowo wbudowany piekarnik konwekcyjny z półkami na maksymalnie 4 blachy i mocą 3000 W zapewnia uzyskanie pożądanej temperatury w najkrótszym czasie. Kuchenka elektryczna gastronomiczna jest wolnostojąca, a jej podstawa zapewnia dużo miejsca do przechowywania przyborów kuchennych. Dzięki dużemu otworowi z przodu masz do nich łatwy dostęp podczas gotowania.
Z całkowitą mocą 15600 W kuchnia elektryczna gastronomiczna z 6 płytami jest idealna do profesjonalnego i wydajnego użytkowania. Później także z łatwością o nią zadbasz. Ponieważ dzięki wysokiej jakości materiałom, takim jak stal nierdzewna do obudowy i żeliwo do płyt grzewczych, sprzęt szybko wyczyścisz. Nóżki zapewniają łatwy dostęp i czyszczenie powierzchni, na której stoi kuchenka elektryczna.
Oprócz łatwości czyszczenia zastosowanie stali nierdzewnej ma inne zalety: jest szczególnie odporna na korozję, a przez to bardzo trwała. Ponieważ stal nierdzewna charakteryzuje się biologiczną obojętnością, nadaje się szczególnie do wszystkich obszarów zastosowań w przetwórstwie spożywczym. I ostatnia rzecz, choć nie mniej ważna: produkty ze stali nierdzewnej zawsze robią profesjonalne wrażenie. Zalety tej nie należy lekceważyć, zwłaszcza w otwartych kuchniach.