-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.COOKPRO
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Skubarka do drobiu 55 cm
Duża higiena pracy
Przyłącze wody na górze maszyny
"Palce" z tworzywa doskonale wyłapują pióra
Stabilna, solidna konstrukcja
Parametry urządzenia
Wymiary: | 613x613x885 mm |
Moc: | 1.5 kW |
Zasilanie: | 230V |
Materiał wykonania: | stal nierdzewna |
Wydajność: | 3-4 kurczaków na minutę |
Przeznaczenie: | kurczaki, kaczki, małe gęsi |
Ilość "palców": | 131 |
Średnica zewnętrzna: | 550 mm |
Średnica wewnętrzna kołnierza: |
420 mm |
Skubarka do drobiu
Jeśli prowadzisz przemysł drobiowy lub własną hodowlę i poszukujesz maszyny, która doskonale sprawdzi się w odpierzaniu kurczaków, ta oferta jest właśnie dla Ciebie! Częstym problemem w obróbce drobiu jest przygotowywanie produktu przed obróbką termiczną, co wymaga pozbycia się piór. Proces ten przysparza niemałych problemów, a także zajmuje dużo czasu. Nie jest to też łatwe dla osób wrażliwych.
Z pomocą przychodzi tutaj skubarka do drobiu. Takie urządzenie jest podstawowym wyposażeniem każdej hodowli przemysłowej i pozwala na szybkie, efektywne pozbycie się problemu opierzenia.
Proces skubania
Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów, specjalnie przystosowanych do wyłapywania piór i pierza wypustek z tworzywa, oraz bębna o prędkości obrotów aż 1440 / min, nasze skubarki pozwalają na uzyskanie nawet 98% skuteczności odpiórzenia powierzchni drobiu. Tak wysoka przekłada się również na liczby - w przypadku skubarki 55 cm to od 3 do 4 kurczaków na minutę.
W urządzeniu zastosowano przyłącze wody umieszczone na górze tylnej części maszyny. Jest ono konieczne, by przeprowadzić proces skubania. Wyprofilowany system zrzutowy piór ułatwia kontrolę czystości pracy, co dodatkowo poprawia szybkość całego procesu skubania, ułatwiając czyszczenie.
W przypadku szczególnie trudnego do usunięcia opierzenia lub w celu dodatkowego zwiększenia wydajności maszyny, polecamy również zaopatrzyć się w oparzalnik do drobiu. To świetne urządzenie pozwalające na zmiękczenie drobiu i piór, by ułatwić proces skubania. W sprzedaży mamy dwie wielkości oparzalników - 70 litrów oraz 120 litrów.
Rodzaj drobiu, który można skubać w urządzeniu
Duże rozmiary urządzenia pozwalają na umieszczenie w komorze pracy większego drobiu. Oprócz kurczaków, można tutaj pracować również z innym, podobnej wielkości drobiem - kaczki oraz małe i średnie gęsi również będą świetnie przygotowane, zwłaszcza po uprzednim sparzeniu ich w naszych oparzalnikach.
Należy mieć na uwadze, że drobny drób, taki jak przepiórki, jest zbyt delikatny i nie powinno się próbować umieszczać go w komorze pracy, gdyż może to grozić uszkodzeniem wsadu, stratami produktu lub niezadowalającym efektem.
Przeznaczenie skubarki to obieranie kur i kurczaków, kaczek, małych gęsi.