FRYTKOWNICA BEZTŁUSZCZOWA 5,2L 1800 W
Producent: Lund
Kod produktu: 67573
Wielofunkcyjna frytkownica beztłuszczowa, która nie tylko smaży, ale także odmraża, podgrzewa, piecze i grilluje. Frytownica polecana do przygotowania frytek, mięsa, ryb, warzyw, ciastek.
PARAMETRY I CECHY:
- Moc 1800W umożliwi szybkie przygotowanie potraw
- Nawet 80% mniej tłuszczu, niż w przypadku standardowej frytkownicy
- Pojemność: 5,2 l
- Szybkie nagrzewanie i równomierne rozprowadzanie ciepła
- Intuicyjna, manualna regulacja temperatury (80-200°C) i czasu (0-30 min)
- 2 kosze do smażenia z nieprzywierającą powłoką. Jeden gładki, drugi z dziurkami.
- Łatwe czyszczenie – możliwość mycia koszy w zmywarce
- Automatyczne wyłączanie, kiedy frytkownica osiągnie właściwą temperaturę, oraz wznawianie pracy, gdy temperatura spadnie
- Lampka kontrolna
- Sygnał dźwiękowy sygnalizujący ukończenie grzania
- Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- Podwójna blokada rączki zapobiega odczepianiu się jednego kosza od drugiego.
- Długość kabla: 1 m
- Wymiary frytkownicy: 33 x 40 x 36cm (długość x szerokość x wysokość)
- Dodatkowe akcesoria: przegroda do potraw dzieli misę na 2 równe części
- Elementy stali nierdzewnej na obudowie
SMAŻENIE Z WYKORZYSTANIEM POWIETRZA - wyprofilowany kształt frytkownicy oraz termoobieg powietrza sprawią, że potrawy będą równomiernie zagrzane a tym samym chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku.
SMAŻENIE POTRAW BEZ OLEJU - wykorzystuj niewielką ilość oleju, lub nie dodawaj go wcale.
RÓŻNORODNOŚĆ POTRAW - dzięki dwóm koszom o różnorodnej strukturze oraz szerokim zakresie regulacji temperatury 80-200°C jesteś w stanie przygotować różnorodne dania.
ZDROWSZY WYBÓR - W odróżnieniu od tradycyjnych frytkownic nie wymaga smażenia w głębokim tłuszczu, co pozwala na znacznie zdrowsze przygotowanie żywności. Jedz zdrowo i smacznie
Porady dotyczące korzystania z frytkownicy beztłuszczowej:
- Wykorzystanie frytkownicy beztłuszczowej do przygotowywania żywności pozwala zapewnia przewagę nad procesem przygotowywania żywności w tradycyjnym piekarniku lub smażenia w głębokim tłuszczu.
- Obniżenie zawartości cholesterolu. Dzięki wykorzystaniu wymuszonego obiegu powietrza następuje zmniejszenie tkanki tłuszczowej żywności oraz obniżenie zawartości cholesterolu.
- Oszczędność czasu i energii. Dzięki wysokiej wydajności metody wymuszonego obiegu powietrza do przygotowywania żywności możliwa jest redukcja czasu i energii.
- Zachowanie walorów smakowych. Zbyt długi czas i zbyt wysoka temperatura łatwo pozbawiają żywność walorów smakowych. Dzięki łatwej kontroli czasu i temperatury można rozwiązać ten problem.
- Dodanie niewielkiej ilości tłuszczu do przygotowywanych potraw spowoduje, że będą chrupiące po przygotowaniu.Wymieszanie składników w połowie czasu przygotowywania, spowoduje, że zostaną równomiernie podgrzane