Piec umożliwia przygotowanie pysznej pizzy, którą smakiem i jakością można porównać do tej przygotowywanej w profesjonalnych, restauracyjnych piecach. Nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach temperatura 400ºC umożliwia przygotowanie pizzy w ciągu kilku minut. Okienko w pokrywie ułatwia kontrolę poziomu przypieczenia. Regulacja temperatury oraz 2 rodzaje płyt pozwolą na przyrządzanie również innych potraw – ciast, mięs czy tostów.
INFORMACJE:
- Moc: 1200W
- Napięcie: 220-240V, 50/60Hz
- 5- stopniowa regulacja temperatury
- Czas pieczenia pizzy: do 5 minut
- Czas pieczenia pizzy mrożonej: do 3 minut
- Maksymalna temperatura 400ºc – nieosiągalna w tradycyjnych piekarnikach
- Dwie grzałki - górna i dolna umożliwią osiąganie równomiernej temperatury
- Czasomierz (Timer): 0-15 minut – niezbędny do pilnowania czasu pieczenia
- Intuicyjny panel sterowania z 2 pokrętłami – regulacja temperatury i czasu
- Kamień do pizzy wykonany z szlachetnego minerału - kordierytu
- KORDIERYT – najbardziej wytrzymały kamień do pizzy, który jest odporny na wahania temperatury, dzięki czemu można bez obaw włożyć zimny kamień do nagrzanego piekarnika bez ryzyka popękania powierzchni naczynia.
- Możliwość dokupienia dodatkowego kamienia na pizzę – LUND 67481
- Rondel wykonany z metalu, który pokryty jest nieprzywierającą powłoką (non-stick)
AKCESORIA:
- Kamień do pizzy – średnica 32cm, grubość 1cm
- Rondel z nieprzywierającą powłoką (non-stick) - wewnętrzna średnica 26cm, wewnętrzna wysokość 2,5cm – umożliwia przygotowywania również innych potraw
- 2 łopatki do pizzy – ułatwią ułożenie pizzy na gorącym kamieniu i bezpiecznie jej wyjęcie
- Okrągły nożyk do pizzy – ułatwi krojenie pizzy
BUDOWA I WYMIARY:
- Średnica okienka na pokrywie:13cm
- Szkło 2-warstwowe, dolna warstwa - szkło borokrzemowe (odporność 600°c), górna warstwa - szkło hartowane (odporność 400°c)
- Lampka kontrolna termostatu
- Dwa izolowane uchwyty boczne do otwierania pokrywy
- Przewód: 90cm
- Rozmiar produktu: 35 x 36 x 18cm