Wczytuję dane...
Model: EX10011738
Gwarancja: 24 miesięcy
EAN: 4062859001085
Producent: ROYAL CATERING
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Kluczowe informacje:

Precyzja: element grzejny osiąga temperaturę 5-90°C z dokładnością do 0.5°C

Co do minuty: timer umożliwia gotowanie 0-99 h

Przyjazny dla użytkownika: intuicyjna obsługa za pomocą touchpada i wyświetlacza LED

Kompaktowy rozmiar: sprzęt o maksymalnej pojemności roboczej 30 l nadaje się również do użytku domowego

Higiena: łatwy do czyszczenia dzięki stalowemu wykończeniu i smukłemu kształtowi

Dane techniczne:

Wymiary (DxSxW): 14.5 x 6.5 x 34 cm

Dokładność temperatury: 0.5 °C

Kolor: Srebrny

Materiał: Stal

Minutnik: Tak

Minutnik – zakres czasu: 0-99 h

Moc [W]: 1500

Napięcie [V]: 230

Waga: 1.8 kg

Waga wysyłki: 2.1 kg

Wymiary wysyłki (DxSxW): 39 x 17 x 11 cm

Wyświetlacz: LED

Cyrkulator sous vide sprawia, że możesz delikatnie gotować jedzenie co do minuty w stałej temperaturze. Za sprawą kompaktowego kształtu i łatwego mocowania do rondli i pojemników cateringowych sprzęt nadaje się do użytku komercyjnego w restauracjach, bistro czy kuchniach hotelowych, ale także do użytku prywatnego w domu. Po prostu podłącz, ustaw czas i temperaturę. Pozwól, aby cyrkulator do gotowania działał.

Gotowanie próżniowe umożliwia delikatne i równomierne przygotowanie różnych potraw. Niezależnie od tego, czy są to warzywa, mięso, owoce morza, czy nawet zupy – żywność zachowuje świeży aromat i intensywny smak podczas procesu gotowania dzięki zamknięciu w workach próżniowych. Najpierw napełnij rondel lub głęboki pojemnik cateringowy (min. 20 l) maksymalnie 30 l wody. Dzięki wytłoczonemu wskaźnikowi poziomu na stalowej obudowie możesz zrobić to z łatwością. Później zaczep cyrkulator do gotowania na krawędzi naczynia. Łatwa w uchwycie śruba regulacyjna zapewnia dobre dopasowanie. Następnie określa się żądaną temperaturę i czas gotowania. Obie wartości można precyzyjnie ustawić za pomocą intuicyjnego panelu dotykowego z wyświetlaczem LED w zakresie 5-90°C z dokładnością 0.5°C.
Energooszczędny sprzęt automatycznie podgrzewa kąpiel wodną dzięki grzałce 1500 W. Woda jest wprawiana w ruch, aby zapewnić stałą temperaturę. Wystarczy włożyć do naczynia woreczki z żywnością.
Podczas całego procesu gotowania, który można ustawić w czasie między 0-99 h, wbudowany termostat cyfrowy gwarantuje stałą temperaturę. Po upływie ustawionego czasu cyrkulator do gotowania sous vide wyłącza się automatycznie. Daje to kontrolę nad procesem gotowania.
Urządzenie kuchenne dla potrzeb domowych i gastronomicznych jest wykonane z higienicznej i odpornej na korozję stali. Może być używane w restauracjach, barach z przekąskami oraz w prywatnych kuchniach.

Zakres dostawy:

Cyrkulator sous vide RCVG-45
Instrukcja obsługi
Opakowanie

Polecamy połączyć z: