-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.ROYAL CATERING
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
✔ OPIS PRODUKTU:
Piła do kości Royal Catering
Piła do kości to profesjonalny sprzęt marki Royal Catering do krojenia mięsa z kością, świeżych i mrożonych ryb oraz innych produktów na kawałki. Model RCBS-1650.1ECO dzięki swoim parametrom oraz solidnej konstrukcji jest niezastąpiony w rzeźni, sklepie mięsnym i lokalu gastronomicznym (np. restauracji), w którym przyrządza się duże ilości mięsa lub innych artykułów spożywczych wymagających wydajnego krojenia.
Cechy:
- Moc: 880 W
- Dodatkowe ostrze
- Wyłącznik bezpieczeństwa
- Szerokość cięcia: 1-180 mm
- Wysokość cięcia: do 250 mm
Piła do mięsa – charakterystyka
Silnik o mocy 880 W odpowiada za szybkie poruszanie się ostrza, co przekłada się bezpośrednio na dużą prędkość cięcia 15 mm/s. Wielokrążek znajdujący się w środku obudowy zapewnia napędzanie brzeszczotu do prędkości 15 m/s ‒ urządzenie poradzi sobie nawet z grubymi kośćmi i twardą żywnością, jak kawałkami karkówki z jagnięciny czy baraniny, żeberkami cielęcymi czy stekami wołowymi z antrykotu! Na górze umieszczono pokrętło regulacji naciągu, za jego pomocą użytkownik dopasuje siłę nacisku taśmy tnącej tak, aby pracować bezpiecznie i wygodnie.
Grubość cięcia od 1 do 180 mm maszyna osiąga za sprawą bocznego popychacza, który można odpowiednio ustawić i zablokować. W ten sposób formuje się porcje mięsa, kości itp. Skala do regulacji szerokości jest umieszczona na stoliku roboczym. Maksymalna wysokość obrabianego fragmentu to 250 mm (zależnie od szerokości mięsa), co sprawia, że piła do kości poradzi sobie nawet z dużymi kawałkami.
Popychacz z uchwytem zapewnia wygodną i bezpieczną eksploatację. Dzięki takiemu rozwiązaniu ręce podczas obsługi znajdują się z dala od ostrza. Drzwi pokrywy są zamykane w dwóch miejscach (na różnych wysokościach) pod stołem i nad nim dla lepszej ochrony przed przypadkowym otworzeniem. Przycisk bezpieczeństwa STOP, oprócz standardowych ON (włącznika) i OFF (wyłącznika), stanowi dodatkowy element modelu RCBS-1650.1ECO. Pozwala szybko przerwać zasilanie maszyny.
Stal węglowa – materiał elementu tnącego – idealnie nadaje się do bezpośredniego kontaktu z żywnością, skutkując bardzo dobrą jakością cięcia. Drugi brzeszczot w zestawie to część zapasowa piły do mięsa z kością. Kiedy część się zużyje, łatwo można ją wymienić, oszczędzając przy tym czas.
Trzy plastikowe ściągacze wewnątrz zapewniają zbieranie mączki kostnej i resztek żywności z poruszającego się ostrza. Są one umieszczone na dwóch różnych długościach piły, co pozwala zgromadzić większość odpadków. Wyjmowana taca na mączkę kostną i skrawki mięsa przyjmuje odpadki, które nie zalegają później w dolnej części urządzenia. Element można szybko wyciągnąć, a następnie umyć.
Prosta i sprawna obsługa to zasługa przemyślanego projektu, który powstał w wyniku prac naszych inżynierów w Niemczech. Wystarczy użyć przycisku „ON”, a taśma tnąca zacznie się obracać. Konstrukcję najważniejszych części maszyny zaplanowano w taki sposób, aby szybko i łatwo je zdemontować, co szczególnie pomaga podczas czyszczenia. Duży stół roboczy ma wymiary 440 x 460 mm, dzięki czemu nie wymaga dodatkowej powierzchni dla krojonej żywności.
Trwałą obudowę wykonano z grubego stopu aluminium i magnezu gwarantującego wytrzymałość i solidny wygląd, a jednocześnie niewielką wagę. Skuteczną wentylację zapewniają dolne otwory. Boczne umożliwiają dodatkowe chłodzenie, co wspomaga prawidłową pracę silnika. Stabilność urządzenia została osiągnięta za sprawą czterech grubych, gumowych nakładek na nóżki. Zastosowany materiał również doskonale uodparnia na drgania.
Piła do kości to niezastąpiony element wyposażenia rzeźni, masarni, sklepu mięsnego, restauracji i każdego innego miejsca związanego z obróbką mięsa i wędlin, który gwarantuje pracę na długie lata. Wysokie parametry i solidna konstrukcja czynią model RCBS-1650.1ECO marki Royal Catering profesjonalnym sprzętem do cięcia mięsa z kością, bez kości, świeżych oraz mrożonych ryb.
Dane techniczne:
- Model: RCBS-1650.1ECO
- Nr katalogowy: 10010742
- Stan artykułu: Nowy
- Materiał obudowy: Stop aluminium i magnezu
- Materiał stołu: Stal szlachetna
- Materiał brzeszczotu: Stal węglowa
- Napięcie wejściowe: 230 V / 50 Hz
- Moc: 880 W
- Prędkość brzeszczotu: 15 m/s
- Prędkość cięcia: 15 mm/s
- Liczba brzeszczotów: 2
- Długość brzeszczotu: 1650 mm
- Zakres grubości cięcia: 1 - 180 mm
- Maks. wysokość cięcia: 250 mm
- Wymiary stolika: 440 x 460 mm
- Średnica wielokrążka: 210 mm
- Poziom hałasu: 76,3 dB
- Długość przewodu zasilającego: 1,3 m
- Wymiary (DxSxW): 48,00 x 49,50 x 87,50 cm
- Waga: 33,70 kg
- Wymiary wysyłki (DxSxW): 57,00 x 55,00 x 94,00 cm
- Waga wysyłki: 48,90 kg
Zakres dostawy
- Piłę do kości – 1 szt.
- Tacę – 1 szt.
- Taśmę tnącą – 2 szt. (jedną w urządzeniu, drugą zapasową)
- Klucz płaski
- Klucz imbusowy
- Instrukcję obsługi