Gofrownice Bubble – Egg Waffle
Gofrownica Bubble to niezawodny sprzęt pozwalający na pieczenie gofrów o wyjątkowym kształcie oraz smaku. Urządzenie to jest bardzo proste w obsłudze, zatem doskonale nadaje się do użytku domowego. Taka gofrownica sprawdza się także świetnie w każdym lokalu gastronomicznym, w którym są przyrządzane słodkie desery.
Czym charakteryzują się gofrownice Bubble?
W ostatnim czasie gofry typu bubble są niesamowitym hitem. Te wyjątkowe wafelki nie tylko dobrze smakują, lecz także charakteryzują się ciekawą oraz przestrzenną formą. Posiadają one wyjątkowy kształt, co sprawia, że ich smak różni się od tradycyjnych gofrów. Pieczenie przepysznych wafelków jest możliwe wówczas, gdy na wyposażeniu kuchni znajduje się gofrownica Bubble, zwana powszechnie bąbelkową. Model ten mocno różni się od tradycyjnej gofrownicy. W najczęściej spotykanym urządzeniu gofry mają formę 3x5 kratek.
Gofrownice Bubble posiadają bardzo trwałą obudowę, która to jest wykonana z odpornej na korozję stali nierdzewnej. Urządzenie to stoi na czterech antypoślizgowych nóżkach.
Jego płyty grzewcze są wykonane z aluminium, a więc z metalu świetnie rozprowadzającego ciepło. Ich teflonowa powłoka zapobiega przywieraniu się oraz przypalaniu ciasta. Upieczenie oraz wyjęcie wafli z takiej gofrownicy jest bardzo proste. Płyty grzewcze posiadają rant, który podczas pieczenia skutecznie zapobiega wylaniu się ciasta.
Wszystkie dostępne na rynku urządzenia są wyposażone w wygodne rączki, które pozwalają łatwo obrócić płyty, w celu równomiernego rozprowadzenia ciasta. Wiele modeli gofrownic typu bubble posiada także wymienną płytę grzewczą.
Urządzenia te są wyposażone w wydajny element grzewczy z termostatem oraz z płynną regulacją temperatury w zakresie od 50 do 250 °C. Wiele modeli posiada wbudowany timer , który pozwala na odmierzanie czasu. Można go ustawić zazwyczaj w zakresie 0 - 5 min. Po zakończeniu odliczania uruchomia się alarm.
Gofrownica bąbelkowa a pieczenie pysznych gofrów
To niezawodne urządzenie pozwala na wypiek sześciokątnych gofrów o charakterystycznej bąbelkowej strukturze. Na zewnątrz są one chrupiące, a w środku bardzo miękkie. Takie wafelki można podawać z owocami, lodami oraz bitą śmietaną. Doskonale smakują także na słono, w formie kanapek podanych z serem bądź warzywami.
Ze względu na posiadane zalety gofrownice bąbelkowe są coraz częściej spotykane zarówno w niedużych stoiskach handlowych jak i w eleganckich restauracjach, kawiarniach i hotelach. Korzystają z nich powszechnie także firmy cateringowe. Gofry przyrządzone z pomocą takiego sprzętu zawsze smakują wyśmienicie.