Grille pionowe
Grille pionowe przeznaczone są do przygotowania potraw mięsnych, takich jak gyros, kebaby i kurczaki barbecue, oraz przyrządzania ryb, warzyw i opiekania szaszłyków. Dzięki uniwersalności zastosowań modeli 3w1 lub 4w1 oraz bogatemu wyposażeniu dodatkowemu grille pionowe są niezastąpione w dużej i małej gastronomii, w tym w restauracjach, w lokalach fast food, w punktach z kebabami i hot dogami oraz w firmach cateringowych.
Wysokiej klasy obrotowy rożen, w który wyposażone są grille pionowe, zapewnia doskonałe przyrządzenie całego kurczaka lub kebabu. Funkcjonalne szpikulce obracające się wokół własnej osi znajdą z kolei zastosowanie w grillowaniu warzyw, owoców czy szaszłyków.
Obudowa i akcesoria grilla pionowego są wykonane ze stali nierdzewnej i mogą być czyszczone w zmywarce do naczyń, co znacznie podwyższa komfort użytkowania urządzenia. Specjalna tacka zbierająca tłuszcz dodatkowo podnosi funkcjonalność grilla, ułatwiając utrzymanie zarówno sprzętu, jak i powierzchni pod nim w czystości.
Grille pionowe, które oferuje sklep internetowy, w zależności od modelu posiadają moc 1500 lub 1800W. Błyskawicznie osiągana temperatura robocza 120°C lub 160°C przyspiesza rozpoczęcie obróbki potraw. Dzięki funkcji regulacji mocy Half Power i Full Power można wybrać najbardziej optymalny czas grillowania. Bezpieczeństwo obsługi zapewniają przesuwne wytrzymałe drzwiczki z hartowanego szkła z nienagrzewającą się rączką oraz timer służący do samoczynnego wyłączania się grilla.
Konkurencyjne ceny grilli pionowych, uniwersalność ich zastosowania oraz intuicyjna obsługa sprawiają, że urządzania te są zamawiane online nie tylko do profesjonalnych zastosowań, ale także do użytku domowego.