Czy to w hotelu, restauracji czy bufecie – wysokiej jakości podgrzewacz do potraw z gastronomicznej serii Royal Catering jest potrzebny wszędzie tam, gdzie zupy lub inne przysmaki muszą być utrzymywane w cieple. Podgrzewacz do jedzenia wykonany z neutralnej stali nierdzewnej idealnie sprawdzi się w przechowywaniu dużych ilości żywności w odpowiedniej temperaturze i prezentacji w apetyczny sposób.
Dane techniczne:
- Pojemność [l] 5,3
- Rodzaj pojemnika GN 2/3
- Głębokość pojemników na dania [mm] 65
- Materiał obudowy Stal nierdzewna, szkło hartowane
- Wymiary pojemnika na dania [mm] 355 x 325
- Pojemność pojemnika na wodę [l] 8,9
- Liczba pojemników na paliwo 1
- Materiał pojemnika Stal nierdzewna
- Wymiary wewnętrzne pojemnika na wodę [mm] 395 x 365 x 95
- Pojemniki na dania Tak
- Uchwyty boczne Nie
- Pojemniki na pastę Tak
- Pasta w zestawie Nie
- Pojemnik na wodę Tak
- Nienagrzewające się rączki Tak
- Podgrzewacz na pastę Tak
- Wymiary (DxSxW) [cm] 41 x 39 x 30
- Waga [kg] 5.7
- Wymiary wysyłki (DxSxW) [cm] 50 x 43.5 x 35
- Waga wysyłki [kg] 6.9
Dzięki eleganckiemu wzornictwu i wymiarom podgrzewacz gastronomiczny naprawdę przyciąga wzrok i sprawia, że Twoi klienci są ciekawi pyszności. Dzięki pojemności 5,3 l możesz użyć tego podgrzewacza na pastę do jednoczesnej obsługi wielu gości na dużych imprezach. Łatwo wyjmowany pojemnik GN 2/3 o wymiarach 355 x 325 mm ułatwia napełnianie świeżo ugotowaną zupą, sosem, chili con carne lub gulaszem warzywnym.
Podgrzewacz na pastę jest wykonany z trwałej i odpornej na zarysowania stali nierdzewnej. Spełnia ona wysokie wymagania higieniczne branży gastronomicznej. Sprzęt ma również żaroodporną rączkę, która umożliwia korzystanie z niego bez ryzyka poparzenia. Izolującą ciepło pokrywkę wyposażono w okienko, które pozwala zobaczyć zawartość podgrzewacza. Pokrywkę można łatwo odchylić, aby wyjąć i porcjować żywność.
Podgrzewacz gastronomiczny charakteryzuje się łatwą i elastyczną obsługą, ponieważ nie wymaga podłączenia zasilania. Pojemnik na paliwo jest łatwo dostępny i można go napełnić pastą przeznaczoną dla branży gastronomicznej. Zbiornik spalania ma pokrywę ułatwiającą gaszenie płomienia i jest zaprojektowany w taki sposób, aby korzystanie z podgrzewacza do potraw zawsze było bezpieczne. Pasta jest instalowana centralnie pod dnem zbiornika wody o wielkości 395 x 365 x 95 mm. Precyzyjne i ekonomiczne podgrzewanie pojemnika o cienkich ściankach gwarantuje optymalną dystrybucję ciepła, dzięki czemu potrawy są gotowe do podania przez kilka godzin. Ponadto woda służy jako idealny bufor, dzięki czemu żywność w garnku nie przypala się. Kolejna zaleta kąpieli wodnej: nawet jeśli płomień paliwa zgaśnie, gorąca woda przez pewien czas utrzymuje ciepło potrawy.
Po użyciu całe urządzenie można łatwo zdemontować, wyczyścić i schować.
Zakres dostawy:
- Podgrzewacz do potraw RCCD-RT14_6L
- Pokrywka
- 1 pojemnik na paliwo
- Instrukcja obsługi