-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.MAXIMA
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Wyposażony w 3 pojemniki GN 1/3 o głębokości 10 cm, umożliwia szybkie i łatwe topienie czekolady bez ryzyka przypalenia.
Ten topielnik do czekolady działa na zasadzie au bain marie, co oznacza, że podgrzana woda zapewnia równomierne topienie czekolady.
Ten topielnik do czekolady ze stali nierdzewnej jest wyposażony w 3 pojemniki 1/3 GN i pasujące do nich pokrywki. Posiada 4 gumowe nóżki, które utrzymują go stabilnie na powierzchni. Wyświetlacz jest łatwy w obsłudze i składa się z przycisku włączania/wyłączania oraz cyfrowego regulatora temperatury. Za pomocą przycisków strzałek można ustawić żądaną temperaturę, a cyfrowy wyświetlacz pozwala dokładnie śledzić postęp podgrzewania. Temperaturę można regulować w zakresie od 3 do 412°C. Urządzenie do topienia czekolady jest wyposażone w kran, za pomocą którego można łatwo opróżnić urządzenie. Urządzenie do topienia czekolady posiada również zawór spustowy pary. Para powstająca podczas podgrzewania wody może być łatwo odprowadzona z urządzenia.
Urządzenie do topienia czekolady jest łatwe w użyciu. Napełnij zbiornik na wodę wodą i upewnij się, że poziom wody znajduje się pomiędzy linią minimalną i maksymalną. Następnie umieść trzy pojemniki GN w topielniku czekolady. Topielnik czekolady ma dwa mostki pośrednie, które zapewniają, że pojemniki GN pozostaną na miejscu i nie wypłyną. Następnie włącz topielnik czekolady i ustaw żądaną temperaturę za pomocą przycisków strzałek. Po osiągnięciu żądanej temperatury na wyświetlaczu pojawi się wskaźnik świetlny. Gdy urządzenie do topienia czekolady osiągnie odpowiednią temperaturę, w każdym pojemniku GN można umieścić około 4 kg czekolady. Od czasu do czasu mieszaj czekoladę i poczekaj, aż czekolada wystarczająco się rozpuści. Następnie można wyjąć pojemnik GN z topielnika czekolady w rękawicach ochronnych. Należy uważać na kropelki wody, które wciąż mogą znajdować się na dnie pojemnika GN. Są one gorące i jeśli woda wejdzie w kontakt z czekoladą, w czekoladzie utworzą się grudki.
Dane techniczne:
- Numer artykułu: 09374051
- Kod kreskowy (EAN): 8719632127444
- Kod HS: 8419818090
- Szerokość (cm): 41
- Głębokość (cm): 67
- Wysokość (cm): 17
- Waga (kg): 9.5
- Typ zasilacza: 230V
- Liczba wtyczek: 1
- Moc elektryczna (Watt): 1500
- Najniższa temperatura (Celsjusz): 30.000000
- Najwyższa temperatura (Celsjusz): 412.000000
- Koła: Nie
- Model Typ: Model tabeli
- Materiał obudowy: Stal nierdzewna
- Rozmiar: 1/3 GN
- Materiał: Stal Nierdzewna
Cechy
- Wykończenie ze stali nierdzewnej zapobiega korozji
- Zmienny termostat od 3°C do 412°C
- Stała temperatura
- Wyposażony w wylot wody i pary
Uwaga: Zaleca się, aby nie ustawiać temperatury urządzenia wyższej niż 100°C
W zestawie:
- Trzy pojemniki GN 1/3 (głębokość 10 cm)
Do topienia czekolady najłatwiejsza jest czekolada ciemna i mleczna. Biała czekolada jest trudniejsza do stopienia, ponieważ pali się nieco szybciej. W temperaturze 36°C może się już przypalić, ale za pomocą tego topielnika do czekolady można dokładnie dostosować temperaturę. Do topienia czekolady można kupić specjalną czekoladę do topienia. Często są to krople czekolady (zwane również kaletami). Można też pokroić tabliczkę czekolady na kawałki i podgrzać ją. Ważne jest, aby czekolada topiła się powoli i równomiernie. Dzięki temu topielnikowi czekolady jest to łatwe.
Czyszczenie urządzenia do topienia czekolady
Gdy urządzenie do topienia czekolady ostygnie, można je wyczyścić. Upewnij się, że wtyczka jest wyjęta z gniazdka i wyjmij pojemniki GN z topielnika do czekolady. Zamknij zawór spustowy pary. Upewnij się, że do zaworu spustowego podłączony jest wąż spustowy lub umieść topielnik czekolady przy zlewie, aby woda mogła spływać w ten sposób. Otwórz zawór spustowy wody i opróżnij topielnik do czekolady. Wytrzyj zewnętrzną i wewnętrzną część urządzenia miękką, wilgotną ściereczką i dokładnie wysusz całe urządzenie. Wyczyść pojemniki GN i pokrywki ciepłą wodą z dodatkiem łagodnego detergentu. Po wyczyszczeniu pojemników i pokrywek należy je dobrze wysuszyć, aby zapobiec powstawaniu pleśni lub korozji w pojemnikach gastronomicznych.
Czekolada do lodów, gofrów, czekoladek i wielu innych smakołyków może być używana z doskonałym efektem. Do równomiernego podgrzewania czekolady bez jej przypalania. Zamów szybko ten prosty topielnik do czekolady! Nadal masz pytania? Skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta, który z przyjemnością Ci pomoże.