Aby nadać swoim potrawom mięsnym, rybnym lub warzywnym jeszcze więcej smaku, przyrządzaj je na elektrycznym ruszcie.
W ten sposób smak i witaminy zostają zachowane na dłużej. Dodatkową zaletą grilla elektrycznego jest to, że produkty są szybko przyrządzane. Ten elektryczny ruszt szybko się nagrzewa. A jeśli chcesz wyczyścić urządzenie, nie musisz długo czekać, ponieważ płyta grillowa szybko stygnie. Ten profesjonalny griddle ma gładką 6-milimetrową płytę z chromowanym lustrzanym wykończeniem. Dzięki wytrzymałemu elementowi grzewczemu ten grill dobrze nadaje się do intensywnego codziennego użytkowania, a jedzenie jest równomiernie ugotowane.
Dane techniczne:
- Numer artykułu: 09365163
- Kod kreskowy (EAN): 8720365340055
- Kod HS: 8516607000
- Szerokość (cm): 55.5
- Głębokość (cm): 47.5
- Wysokość (cm): 22
- Waga (kg): 24
- Typ zasilacza: 230V
- Liczba wtyczek : 1
- Moc elektryczna (Watt): 3000
- Koła: Nie
- Wymiary rusztu: W548 x D365 mm
- Powierzchnia grillowania: 55cm
- 230V/50Hz/1faza 3000W
Cechy:
- Ruszt z chromowanym lustrzanym wykończeniem
- Elementy o dużej wytrzymałości
- Termostat w zakresie od 50 ºC do 300 ºC
- Wskaźnik temperatury
- Równomierna i szybka dystrybucja ciepła
- Stoi na 4 gumowych nóżkach
- Bardzo wytrzymała konstrukcja
- Higieniczna konstrukcja
Wybierasz dokładną temperaturę dla potrawy, którą chcesz ugotować. Łatwy w obsłudze termostat pozwala ustawić temperaturę w zakresie od 70ºC do 300ºC.
Płyta grillowa jest również wyposażona w lampkę kontrolną temperatury. Gdy tylko lampka zgaśnie, można rozpocząć grillowanie. Płyta grillowa jest również zabezpieczona przed przeciążeniem. Bezpieczeństwo jest ważne w kuchni. Wysokie osłony przeciwbryzgowe ze stali nierdzewnej zapobiegają rozpryskiwaniu się oleju. Grill elektryczny jest łatwy w obsłudze. Wystarczy nacisnąć przycisk, posmarować powierzchnię grilla olejem i ustawić żądaną temperaturę.testSzybkie i łatwe czyszczenie
Dzięki obudowie ze stali nierdzewnej i tacy na tłuszcz ze stali nierdzewnej czyszczenie jest łatwe. Najpierw należy usunąć grubsze pozostałości za pomocą szczotki lub skrobaczki. Uporczywe zabrudzenia można usunąć, rozgrzewając urządzenie do 75°C i wylewając trochę wody na powierzchnię grilla. Zaleca się używanie rękawic. Następnie wilgotną szmatką z dodatkiem łagodnego detergentu wytrzeć wszystkie części do czysta. Dzięki gumowym nóżkom, ten profesjonalny ruszt stoi pewnie i stabilnie podczas użytkowania.