-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.MAXIMA
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Jeśli chcesz przygotować najsmaczniejsze dania mięsne i rybne, to ruszt jest niezbędny w kuchni gastronomicznej.
Grillowanie dłużej zachowuje smak i witaminy, a potrawy są szybko przyrządzane. Zaletą tego rusztu jest to, że szybko się nagrzewa i ponownie szybko stygnie. Grill posiada gładką płytę do gotowania ze stali o grubości 8 mm z chromowanym lustrzanym wykończeniem. Dzięki temu to urządzenie gastronomiczne bardzo dobrze nadaje się do dużej ilości potraw i intensywnego użytkowania. Dzięki równomiernemu rozprowadzaniu ciepła potrawy są gotowane równomiernie.
Dane techniczne:
- Numer artykułu: 09365162
- Kod kreskowy (EAN): 8720365340048
- Kod HS: 8516607000
- Szerokość (cm): 36
- Głębokość (cm): 45
- Wysokość (cm): 22
- Waga (kg): 19
- Typ zasilacza: 230V
- Liczba wtyczek : 1
- Moc elektryczna (Watt): 2000
- Koła: Nie
- Wymiary rusztu: W35,6 x D38,5cm
- 230V/50Hz/1fazowa 2000W
Cechy:
- Ruszt z chromowanym wykończeniem lustrzanym
- Elementy o dużej wytrzymałości
- Termostat w zakresie od 50 ºC do 300 ºC
- Wskaźnik temperatury
- Równomierna i szybka dystrybucja ciepła
- Stoi na 4 gumowych nóżkach
- Bardzo wytrzymała konstrukcja
- Higieniczny wygląd
Na tym ruszcie można ustawić temperaturę w zakresie od 50 do 300°C. Urządzenie posiada również lampkę kontrolną, która pokazuje, kiedy grill osiągnął odpowiednią temperaturę i jest gotowy do użycia.
Pomimo wysokich temperatur, ten profesjonalny griddle jest bezpieczny w użyciu. Jest wyposażony w wysokie osłony przeciwbryzgowe ze stali nierdzewnej, które zapobiegają rozpryskiwaniu się oleju. Grill jest bardzo przyjazny dla użytkownika. Włącz go za pomocą przełącznika, posmaruj powierzchnię rusztu olejem, a po osiągnięciu odpowiedniej temperatury umieść przedmioty na ruszcie.
Czyszczenie grilla jest dziecinnie proste. Pod urządzeniem znajduje się wyjmowana tacka, która zbiera tłuszcz. Dzięki obudowie ze stali nierdzewnej, osłonom przeciwbryzgowym i rusztowi, gładkie powierzchnie są łatwe do wytarcia. Przypalone resztki usuń za pomocą skrobaczki. Następnie rozgrzej urządzenie do 75°C i polej powierzchnię grilla odrobiną wody. W ten sposób można łatwo usunąć uporczywe pozostałości. Pamiętaj, aby podczas wykonywania tej czynności używać rękawic. Wilgotną ściereczką przetrzyj zewnętrzną część i ruszt. Przed ponownym użyciem grilla upewnij się, że wszystkie części są wytarte do sucha.