Wczytuję dane...
Model: MX09365162
Kod producenta: 09365162
Gwarancja: 24 miesięcy
EAN: 8720365340048
Producent: MAXIMA
i-Raty - raty online
i-Leasing - leasing online

Jeśli chcesz przygotować najsmaczniejsze dania mięsne i rybne, to ruszt jest niezbędny w kuchni gastronomicznej.

Grillowanie dłużej zachowuje smak i witaminy, a potrawy są szybko przyrządzane. Zaletą tego rusztu jest to, że szybko się nagrzewa i ponownie szybko stygnie. Grill posiada gładką płytę do gotowania ze stali o grubości 8 mm z chromowanym lustrzanym wykończeniem. Dzięki temu to urządzenie gastronomiczne bardzo dobrze nadaje się do dużej ilości potraw i intensywnego użytkowania. Dzięki równomiernemu rozprowadzaniu ciepła potrawy są gotowane równomiernie.

Dane techniczne:

  • Numer artykułu: 09365162
  • Kod kreskowy (EAN): 8720365340048
  • Kod HS: 8516607000
  • Szerokość (cm): 36
  • Głębokość (cm): 45
  • Wysokość (cm): 22
  • Waga (kg): 19
  • Typ zasilacza: 230V
  • Liczba wtyczek : 1
  • Moc elektryczna (Watt): 2000
  • Koła: Nie
  • Wymiary rusztu: W35,6 x D38,5cm
  • 230V/50Hz/1fazowa 2000W

Cechy:

  • Ruszt z chromowanym wykończeniem lustrzanym
  • Elementy o dużej wytrzymałości
  • Termostat w zakresie od 50 ºC do 300 ºC
  • Wskaźnik temperatury
  • Równomierna i szybka dystrybucja ciepła
  • Stoi na 4 gumowych nóżkach
  • Bardzo wytrzymała konstrukcja
  • Higieniczny wygląd

Na tym ruszcie można ustawić temperaturę w zakresie od 50 do 300°C. Urządzenie posiada również lampkę kontrolną, która pokazuje, kiedy grill osiągnął odpowiednią temperaturę i jest gotowy do użycia.

Pomimo wysokich temperatur, ten profesjonalny griddle jest bezpieczny w użyciu. Jest wyposażony w wysokie osłony przeciwbryzgowe ze stali nierdzewnej, które zapobiegają rozpryskiwaniu się oleju. Grill jest bardzo przyjazny dla użytkownika. Włącz go za pomocą przełącznika, posmaruj powierzchnię rusztu olejem, a po osiągnięciu odpowiedniej temperatury umieść przedmioty na ruszcie.

Czyszczenie grilla jest dziecinnie proste. Pod urządzeniem znajduje się wyjmowana tacka, która zbiera tłuszcz. Dzięki obudowie ze stali nierdzewnej, osłonom przeciwbryzgowym i rusztowi, gładkie powierzchnie są łatwe do wytarcia. Przypalone resztki usuń za pomocą skrobaczki. Następnie rozgrzej urządzenie do 75°C i polej powierzchnię grilla odrobiną wody. W ten sposób można łatwo usunąć uporczywe pozostałości. Pamiętaj, aby podczas wykonywania tej czynności używać rękawic. Wilgotną ściereczką przetrzyj zewnętrzną część i ruszt. Przed ponownym użyciem grilla upewnij się, że wszystkie części są wytarte do sucha.

Polecamy połączyć z: