-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.MAXIMA
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Ten piękny topielnik do czekolady umożliwia łatwe topienie czekolady.
Posiada 6 pojemników GN o rozmiarze 1/6 GN i głębokości 10 cm oraz dopasowane pokrywki. Cyfrowy wyświetlacz wyraźnie pokazuje, jak gorąca jest woda i pojemniki GN.
Ten topielnik do czekolady umożliwia jednoczesne napełnianie czekoladą sześciu pojemników GN. Można więc topić różne smaki czekolady w tym samym czasie. Jeśli chcesz to zrobić, musisz uważnie obserwować temperaturę. Biała czekolada topi się w temperaturze 36 stopni, podczas gdy ciemna czekolada topi się w nieco wyższej temperaturze. Możesz użyć specjalnej czekolady do topienia, ale możesz też pokroić tabliczkę czekolady na małe kawałki i pozwolić jej się stopić.
Ten topielnik do czekolady ze stali nierdzewnej jest wyposażony w sześć pojemników gastronomicznych.
Topielnik do czekolady ma pośrednie mostki i metalowe uchwyty, które zapewniają, że pojemniki gastronomiczne pozostają na miejscu i nie unoszą się ani nie przechylają. Urządzenie do topienia czekolady jest łatwe w użyciu. Napełnij zbiornik wody i umieść sześć pojemników w topielniku czekolady. Włącz urządzenie i ustaw żądaną temperaturę. Temperaturę można ustawić w stopniach w zakresie od 3 do 412°C. Wskaźnik temperatury na wyświetlaczu pokazuje, kiedy urządzenie do topienia czekolady osiągnie żądaną temperaturę. Napełnij pojemniki czekoladą i regularnie mieszaj, gdy czekolada będzie się topić. Wyjmij pojemniki z wody, używając rękawic ochronnych, gdy czekolada wystarczająco się roztopi.
Dane techniczne:
- Numer artykułu: 09374053
- Kod kreskowy (EAN): 8719632127468
- Kod HS: 8419810000
- Szerokość (cm): 41
- Głębokość (cm): 67
- Wysokość (cm): 17
- Waga (kg): 9.5
- Typ zasilacza: 230V
- Liczba wtyczek: 1
- Moc elektryczna (Watt): 1500
- Najniższa temperatura (Celsjusz): 3
- Najwyższa temperatura (Celsjusz): 412
- Typ wyświetlacza: Cyfrowy
- Materiał obudowy: Stal nierdzewna
- Stałe siatki: Nie
- Rozmiar: 1/6 GN
- Maks. wysokość pojemnika GN (cm): 10
- Model Typ: Model tabeli
- Koła: Nie
- Oświetlenie wewnętrzne: Nie
- Stały przepływ roztopionej czekolady
- Precyzyjnie regulowana temperatura
- Zapobiega przypalaniu czekolady
Bezpieczna praca w kuchni ma kluczowe znaczenie.
Dlatego ten topielnik do czekolady jest wyposażony w zawór odprowadzający parę. Zawór ten można otwierać i zamykać. Gdy woda staje się gorąca, powstaje dużo pary. Po rozpoczęciu topienia czekolady należy otworzyć zawór spustowy pary. Para może być bezpiecznie odprowadzana przez bok urządzenia. Zapobiega to poparzeniu podczas wyjmowania pojemnika. Gorącą wodę z pojemnika można spuścić za pomocą kranu spustowego. Nie trzeba więc odwracać urządzenia, aby je opróżnić.
W maszynach, w których produkowana jest żywność, niezbędne jest ich prawidłowe czyszczenie.
Przedłuża to żywotność urządzeń. W przypadku tego topielnika do czekolady ze stali nierdzewnej jest to proste zadanie. Odłącz urządzenie od zasilania i pozwól mu ostygnąć. Wyjmij pojemniki GN i pokrywki z urządzenia i wyczyść je wodą z mydłem. Użyj do tego ciepłej wody i łagodnego detergentu. Dokładnie wysusz akcesoria. Następnie spuść wodę z urządzenia za pomocą zaworu spustowego. Dobrze wysusz wnętrze urządzenia. Zewnętrzną część można przetrzeć miękką, wilgotną ściereczką. Po dokładnym wysuszeniu można umieścić pojemniki GN z powrotem w urządzeniu do topienia czekolady.
Chcesz kupić taki poręczny topielnik do czekolady? Sprawdź naszą podkategorię topielników do czekolady, aby zobaczyć, jakie inne modele sprzedajemy i wybrać ten, który odpowiada Twoim potrzebom.