Najważniejsze cechy produktu
Stal nierdzewna
Pojemność wlewcza 2,75 l
Temperatura: 30-110°C
Moc: 150 W
Zawiera 2 pokrywy
Cechy:
· Materiał: stal szlachetna
· 2 komory
· Pojemność wlewcza: 2,75 l
· Temperatura: 30 - 110°C
· Moc: 300 W
Stacja do zup – 2 x 2,75 l – 300 W
Marka Royal Catering prezentuje uniwersalny bemar hot pot do użytku w restauracjach, kantynach, bufetach, hotelowych kuchniach oraz np. na bankietach lub obozach czy koloniach. Stacja do zup model RCBM-2/4R nadaje się również z powodzeniem do ugotowania warzywnego ragout, gulaszu, podgrzania fasolki po bretońsku i tym podobnych dań.
Bemar hot pot dwukomorowy – opis
Oddzielny termostat dla każdej komory pozwala ustawić temperaturę w zakresie od 30 do 110°C. Takie rozwiązanie sprawdza się w przypadku konieczności utrzymywania potraw w różnej temperaturze (np. bardzo gorące flaki, chłodniejszy sos beszamelowy itp.). Możliwe jest także korzystanie tylko z pojedynczej komory, co wpływa na oszczędność energii.
Stal szlachetna, z której wykonano bemar hot pot od Royal Catering, cechuje się odpornością na korozję, działanie zawartych w pożywieniu kwasów oraz mechaniczne uszkodzenia. Jej gładką powierzchnię prosto oczyścić za pomocą gąbki i łagodnego detergentu. Zrobione z tego materiału sprzęty są bardzo wytrzymałe i długo zachowują nowoczesny wygląd.
Kąpiel wodna (cylinder do gotowania potraw zanurzony jest we wrzątku) zapobiega nadmiernemu podgrzaniu danej potrawy, a przez to jej przypaleniu. Ułatwia również zachowanie odpowiedniej temperatury zupy przez długi czas, nawet w przypadku odłączenia modelu RCBM-2/4R od źródła zasilania.
Ergonomia to cecha wyróżniająca oferowany sprzęt. Pojemniki o zaokrąglonych ściankach łatwo jest utrzymać w czystości, a pokrywy z uchwytami z tworzywa sztucznego zapobiegają utracie ciepła. Stacja do zup posiada cztery antypoślizgowe nóżki, które umożliwiają pewne postawienie jej na śliskiej powierzchni. Zabezpieczają też bemar przed przewróceniem w razie przypadkowego potrącenia.
Oferowana stacja do zup to bemar użyteczny dla firm z branży HoReCa. Model RCBM-2/4R sprawdzi się podczas gotowania zup oraz wolnego duszenia różnych dań. Można w nim również przechowywać w odpowiedniej temperaturze dodatki do potraw typu ryż, ziemniaki. Solidny i trwały sprzęt od Royal Catering charakteryzuje się atrakcyjnym stosunkiem ceny do jakości produktu.
· Uniwersalność – do gotowania i podgrzewania potraw
· Funkcjonalność – 2 oddzielne komory grzewcze
· Ochrona – kąpiel wodna minimalizuje ryzyko przypalenia
· Wygoda – termostat utrzymuje dania w odpowiedniej temperaturze
· Intuicyjność – wielofunkcyjne pokrętła
· Solidność i nowoczesność – stal szlachetna
Model |
RCBM-2/4R |
Nr katalogowy |
10010576 |
Stan artykułu |
Nowy |
Zasilanie |
230 V |
Moc |
300 W (2 x 150 W) |
Temperatura grzania |
30 – 110°C |
Liczba komór |
2 |
Maks. pojemność całkowita |
3,8 l |
Maks. pojemność wlewcza |
2,75 l |
Maks. pojemność kąpieli wodnej |
1 l |
Przewód zasilający |
1,4 m |
Wymiary (DxSxW) |
23,50 x 41,50 x 32,00 cm |
Waga |
6,75 kg |
Wymiary wysyłki (DxSxW) |
46,50 x 31,50 x 36,50 cm |
Waga wysyłki |
8,15 kg |