Profesjonalna pakowarka próżniowa o wydajności 10 m3/h wykonana ze stali nierdzewnej. Urządzenie posiada elektroniczne sterowanie, ustawianie czasu pakowania i zgrzewania. Pakowanie próżniowe jest systemem konserwacji żywności surowej, półproduktów lub wyrobów gotowych polegającym na usunięciu powietrza z pojemnika w którym znajduje się przeznaczony do zapakowania produkt.
Zalety pakowania próżniowego:
- dłuższe przechowywanie żywności
- higieniczne przechowywanie żywności (brak przenikania innymi zapachami, brak wysuszania żywności)
- redukcja kosztów zepsucia żywności
PARAMETRY:
- wymiary zewnętrzne (szer. x głęb. x wys.): 37x48x45 cm
- wymiary komory: 32x37x(13,5+3,5) cm
- wykonanie ze stali nierdzewnej
- ilość listew zgrzewających: 1
- długość listwy: 30 cm
- cyfrowe sterowanie
- ciśnieniomierz
- wydajność pompy: 10 m3/h
- waga: 43 kg
- moc: 0,37 kW
- zasilanie: 230V