Urządzenie do gotowania metodą Sous Vide o pojemności ok. 22 litrów. Idealne do gotowania potraw w kąpieli wodnej z obiegiem wody, przy dokładnie kontrolowanej temperaturze.
CECHY URZĄDZENIA:
- czytelny wyświetlacz pokazujący czas i temperaturę
- zakres temperatury roboczej 5°C - 99°C
- maksymalna pojemność naczynia roboczego 22l
- wymiary pojemnika 530 x 325 x 200mm
- zakres temperatury roboczej 5-99oC
- czytelny wyświetlacz pokazujący temperaturę oraz czas
- idealne do gotowania potraw w kąpieli wodnej z obiegiem wody, przy dokładnie kontrolowanej temperaturze
PARAMETRY:
- Wymiary [cm]: 56,5x36x30
- Wymiary pojemnika [cm]: 53x32,5x20
- Zakres temperatury [°C]: 5~99
- Max. pojemność zbiornika roboczego [l]: 22
- Moc [W]: 700
- Zasilanie [V]: 230
Profesjonalne i nowoczesne urządzenie do gotowania w niskich temperaturach potraw zapakowanych próżniowo (sous vide) to coraz bardziej popularna forma przygotowywania posiłków w lokalach gastronomicznych. Taki sposób obróbki termicznej gwarantuje, że jedzenie jest soczyste, delikatne i zachowuje naturalne soki, witaminy i enzymy. Dodatkową korzyścią są mniejsze ubytki wagowe w stosunku do tradycyjnego gotowania (do 20%) oraz dłuższy czas przechowywania dzięki temu, że potrawa jest zapakowana próżniowo.