Wczytuję dane...

Podgrzewacze potraw na paste i elektryczne

Podgrzewacze do potraw to niezawodne urządzenia dzięki którym ciepłe potrawy można utrzymać we właściwej temperaturze. Pozwalają one zachować ich walory smakowe oraz zapachowe wielu dań. Posiadane zalety sprawiły, że podgrzewacze znalazły powszechne zastosowanie w wielu lokalach gastronomicznych.

Konstrukcja podgrzewaczy do potraw

Urządzenia te posiadają prosta konstrukcję, dzięki czemu można je w łatwy sposób zdemontować i umyć. Pokrywy wielu oferowanych podgrzewaczy do potraw są zdejmowane. Są one ustawiane pionowo za pomocą prowadnic. Bardzo praktyczne podczas użytkowania są podgrzewacze wyposażone w pokrywy typu rol – top, które to mogą być otwierane do połowy lub całkowicie. Po zmodyfikowaniu naczynie takie może służyć do serwowania zup. Podgrzewacze do potraw to wysokiej jakości naczynia wykonywane ze stali kwasoodpornej, często z dodatkiem elementów mosiężnych. Użycie w procesie produkcji tych tworzyw sprawia, że posiadają one bardzo estetyczny oraz elegancki wygląd. Rodzaje podgrzewaczy do potraw

Naczynia te są dostępne na rynku w bogatej ofercie. Pozwalają one lokalom gastronomicznym na przygotowane oraz wydawanie ciepłych potraw. Sprawdzają się doskonale wówczas, gdy utrzymanie ciepłoty poszczególnych dań przed dłuższy czas jest niemożliwe. Dzięki nim można nie tylko zachować odpowiednią temperaturę serwowanych potraw, lecz także ich świeżość.

Obecnie wybór podgrzewaczy jest ogromny. Pośród wielu z nich można wymienić:

- warniki

- zaparzacze

- lampy grzewcze

- kociołki

- bemary

W zależności od rodzaju naczynia ciepło jest doprowadzane za pomocą grzałki elektrycznej lub poprzez palniki. W drugim przypadku paliwem może być żel lub pasta składająca się z mieszanki alkoholi. Regulacja dostarczanego ciepła w podgrzewaczach do potraw może odbywa się przez prosty mechanizm przysłon oraz liczbę palników. Co prawda palniki posiadające knot nie posiadają regulacji temperatury, ale są za to bezpieczniejsze podczas użytkowania. Wskazane jest, aby urządzenia te stosować w pomieszczeniach zamkniętych.

Zastosowanie podgrzewaczy do potraw

Podgrzewacze to takie naczynia z pomocą których można zawsze podawać ciepłe oraz świeże potrawy płynne. Są one przeznaczone do podawania tych dań, które znacznie lepiej smakują na ciepło. Korzystają z nich powszechnie:

- bary

- puby

- restauracje

- firmy cateringowe

Podgrzewacze są niezbędne wszędzie tam, gdzie są serwowane ciepłe posiłki. Naczynia te w poszczególnych lokalach gastronomicznych pozwalają na profesjonalną obsługę gości oraz szybką i sprawną realizację dużych zamówień.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów