Wczytuję dane...

Nadziewarki

Domowe wędliny są o wiele smaczniejsze, niż te które są oferowane w marketach spożywczych. Decydując się na samodzielny wybór kiełbas trzeba wyposażyć się w odpowiedni sprzęt. Nadziewarka to niezawodne urządzenie, które pozwala na wyrób pysznych kabanosów, kiełbas oraz wielu wędlin.

Budowa nadziewarek do wędlin

Nadziewarki to urządzenia często zwane nabijarkami lub lewarami do wędlin. Obecnie w sprzedaży dostępne są modele ręczne oraz elektryczne, ale to te drugie ze względu na wygodę podczas użytkowania cieszą się pośród wielbicieli wędlin własnej roboty największą popularnością. Z nadziewarką elektryczną produkcja wędlin przebiega bardzo szybko, sprawnie oraz beż użycia siły rąk ludzkich.

Elektryczne nadziewarki do wędlin w przeciwieństwie do urządzeń ręcznych nie posiadają korby. Modele te do napędu nie wykorzystują siły ludzkich mięśni, gdyż rolę tę pełni zamontowany silnik elektryczny.

Na górze korpusu tego urządzenia znajduje się gardziel, do którego to wkłada się mięso, które następnie przechodzi do zbiornika. Oprócz tego elektryczna nabijarka do wędlin jest zbudowana z wychodzącego z korpusu podajnika, ślimacznicy oraz noża tnącego. Do urządzenia tego dołączone są także różnorodne końcówki, takie jak: tarcze, nakładki do kiełbas, lejki oraz sitka.

Bardzo dobrym wyborem są elektryczne nabijarki do kiełbas o mocy wynoszącej 230 lub 260 W. Sprawdzają się one niezawodnie podczas wyrobu wędlin, a zużycie energii jest znacznie mniejsze niż w przypadku wielu innych urządzeniach znajdujących się na wyposażeniu gospodarstwa domowego.

Pionowe i poziome nadziewarki do wędlin

Każdy klient zainteresowany zakupem ma do wyboru pionowe oraz poziome nabijarki do wędlin. Pierwsze z nich doskonale sprawdzają się podczas przerobu dużych ilości mięs. Charakteryzują się one tym, że można je załadowywać w bardzo łatwy oraz szybki sposób. Warianty te są wyposażone w wychylany cylinder. Dużą zaletą pionowych nabijarek do wędlin jest to, że nie zajmują one zbyt dużo miejsca. Urządzenia te sprawdzają się świetnie w zakładach masarskich.

Z kolei dla domowego użytku bardzo dobrym wyborem są urządzenia poziome, które charakteryzują się tym, że są bardzo stabilne. Dzięki specjalnym zaciskom maszynki takie można bardzo dobrze przytwierdzić do blatu, co sprawia, że nie przesuwają się podczas użytkowania.

Bardzo ważne jest, aby po zakończeniu prac związanych z wyrobem wędlin posiadane urządzenie dokładnie wyczyścić. Większość nadziewarek jest wykonanych ze stali nierdzewnej, co sprawia, że można je w łatwy sposób utrzymać w idealnej czystości. Takie urządzenia są odporne na obicia, wszelkie zarysowania, uszkodzenia mechaniczne oraz korozję. Można je z powodzeniem użytkować przez bardzo długi czas.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów